RECEPTY

Rebarborové krémové řezy

Rebarborové krémové řezy

Jedinečně úžasná, nakyslá rebarborová nádivka na sladkém kakaovém piškotu, přikrytá lehoučkou šlehačkou.

recept,fotorecept,rebarbora,tvaroh jemný měkký,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Dezerty,Sezónní recepty

Dezerty

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový205gramů
kakao - prášek1polévková lžíce
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%400mililitrů
mouka polohrubá60gramů
mouka polohrubá-
mouka žitná celozrnná hladká40gramů
máslo-
máslo200gramů
olej slunečnicový50gramů
rebarbora250gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
soda bikarbona1čajová lžička
sůl1špetka
tvaroh jemný měkký250gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
voda50mililitrů
ztužovač šlehačky 2balení
čokoláda 85%-
škrob kukuřičný65gramů

 

Recept

1. 

vaječný bílek 4 kusy  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

2. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr krystalový 80 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

3. 

voda 50 mililitrů  olej slunečnicový 50 gramů  kakao - prášek 1 polévková lžíce

Vmícháme olej, vodu a kakao.

4. 

mouka polohrubá 60 gramů  mouka žitná celozrnná hladká 40 gramů  soda bikarbona 1 čajová lžička

K žloutkům střídavě přimícháme smíchané mouky se sodou a sníh z bílků.

5. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme na plech (30 x 20 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou.

6. 

Pečeme 15 min. při teplotě 200 °C.

7. 

rebarbora 250 gramů  cukr krystalový 125 gramů

Rebarboru očistíme, nadrobno pokrájíme a vložíme do hrnce. Přisypeme cukr a rozvaříme.

8. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 mililitrů  škrob kukuřičný 65 gramů

V mléce rozmícháme kukuřičný škrob.

9. 

Přilijeme ho k rebarboře a uvaříme do zhoustnutí.

10. 

Za častého promíchávání vychladíme ve studené vodní lázni na příjemně teplou teplotu (ne úplně nastudeno).

11. 

máslo 200 gramů

Vmícháme máslo...

12. 

tvaroh jemný měkký 250 gramů

... a zašleháme tvaroh.

13. 

Korpus vyklopíme z plechu...

14. 

... a navrstvíme na něj rebarborovou nádivku. Uhladíme.

15. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  ztužovač šlehačky  2 balení

Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.

16. 

Šlehačku natřeme na nádivku.

17. 

čokoláda 85%

Ozdobíme strouhanou čokoládou. Uložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny.

18. 

Po důkladném ztuhnutí nakrájíme na řezy.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit