Rebarborové krémové řezy
Jedinečně úžasná, nakyslá rebarborová nádivka na sladkém kakaovém piškotu, přikrytá lehoučkou šlehačkou.
recept,fotorecept,rebarbora,tvaroh jemný měkký,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Dezerty,Sezónní recepty
Dezerty
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 205 | gramů | |
kakao - prášek | 1 | polévková lžíce | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 400 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 60 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
mouka žitná celozrnná hladká | 40 | gramů | |
máslo | - | ||
máslo | 200 | gramů | |
olej slunečnicový | 50 | gramů | |
rebarbora | 250 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 | mililitrů | |
soda bikarbona | 1 | čajová lžička | |
sůl | 1 | špetka | |
tvaroh jemný měkký | 250 | gramů | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
voda | 50 | mililitrů | |
ztužovač šlehačky | 2 | balení | |
čokoláda 85% | - | ||
škrob kukuřičný | 65 | gramů |
Recept
3.
voda 50 mililitrů • olej slunečnicový 50 gramů • kakao - prášek 1 polévková lžíce
Vmícháme olej, vodu a kakao.
4.
mouka polohrubá 60 gramů • mouka žitná celozrnná hladká 40 gramů • soda bikarbona 1 čajová lžička
K žloutkům střídavě přimícháme smíchané mouky se sodou a sníh z bílků.
6.
Pečeme 15 min. při teplotě 200 °C.
7.
rebarbora 250 gramů • cukr krystalový 125 gramů
Rebarboru očistíme, nadrobno pokrájíme a vložíme do hrnce. Přisypeme cukr a rozvaříme.
8.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 mililitrů • škrob kukuřičný 65 gramů
V mléce rozmícháme kukuřičný škrob.
9.
Přilijeme ho k rebarboře a uvaříme do zhoustnutí.
10.
Za častého promíchávání vychladíme ve studené vodní lázni na příjemně teplou teplotu (ne úplně nastudeno).
13.
Korpus vyklopíme z plechu...
14.
... a navrstvíme na něj rebarborovou nádivku. Uhladíme.
15.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • ztužovač šlehačky 2 balení
Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.
16.
Šlehačku natřeme na nádivku.
18.
Po důkladném ztuhnutí nakrájíme na řezy.
Dobrou chuť!