RECEPTY

Rebarborové krémové řezy

Rebarborové krémové řezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jedinečně úžasná, nakyslá rebarborová nádivka na sladkém kakaovém piškotu, přikrytá lehoučkou šlehačkou.

recept,fotorecept,rebarbora,tvaroh jemný měkký,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Dezerty,Sezónní recepty

Dezerty

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

205

825

gramů

kcal

kakao - prášek

1

31

polévková lžíce

kcal

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

400

256

mililitrů

kcal

mouka polohrubá

60

214

gramů

kcal

mouka polohrubá

0

??

kcal

mouka žitná celozrnná hladká

40

120

gramů

kcal

máslo

0

??

kcal

máslo

200

1468

gramů

kcal

olej slunečnicový

50

450

gramů

kcal

rebarbora

250

50

gramů

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

500

1555

mililitrů

kcal

soda bikarbona

1

0

čajová lžička

kcal

sůl

1

0

špetka

kcal

tvaroh jemný měkký

250

298

gramů

kcal

vaječný bílek

4

68

kusy

kcal

vaječný žloutek

4

228

kusy

kcal

voda

50

0

mililitrů

kcal

ztužovač šlehačky

2

??

balení

kcal

čokoláda 85%

0

??

kcal

škrob kukuřičný

65

235

gramů

kcal

 

Recept

1. 

vaječný bílek 4 kusy  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh....

2. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr krystalový 80 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

Žloutky a cukr utřeme do pěny....

3. 

voda 50 mililitrů  olej slunečnicový 50 gramů  kakao - prášek 1 polévková lžíce

Vmícháme olej, vodu a kakao.

Vmícháme olej, vodu a kakao....

4. 

mouka polohrubá 60 gramů  mouka žitná celozrnná hladká 40 gramů  soda bikarbona 1 čajová lžička

K žloutkům střídavě přimícháme smíchané mouky se sodou a sníh z bílků.

K žloutkům střídavě přimícháme smíchané...

5. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme na plech (30 x 20 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou.

Těsto vylijeme na plech (30 x 20 cm) vymazaný...

6. 

Pečeme 15 min. při teplotě 200 °C.

Pečeme 15 min. při teplotě 200 °C....

7. 

rebarbora 250 gramů  cukr krystalový 125 gramů

Rebarboru očistíme, nadrobno pokrájíme a vložíme do hrnce. Přisypeme cukr a rozvaříme.

Rebarboru očistíme, nadrobno pokrájíme a...

8. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 mililitrů  škrob kukuřičný 65 gramů

V mléce rozmícháme kukuřičný škrob.

V mléce rozmícháme kukuřičný škrob....

9. 

Přilijeme ho k rebarboře a uvaříme do zhoustnutí.

Přilijeme ho k rebarboře a uvaříme do...

10. 

Za častého promíchávání vychladíme ve studené vodní lázni na příjemně teplou teplotu (ne úplně nastudeno).

Za častého promíchávání vychladíme ve...

11. 

máslo 200 gramů

Vmícháme máslo...

Vmícháme máslo......

12. 

tvaroh jemný měkký 250 gramů

... a zašleháme tvaroh.

... a zašleháme tvaroh....

13. 

Korpus vyklopíme z plechu...

Korpus vyklopíme z plechu......

14. 

... a navrstvíme na něj rebarborovou nádivku. Uhladíme.

... a navrstvíme na něj rebarborovou nádivku....

15. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  ztužovač šlehačky  2 balení

Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.

Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou...

16. 

Šlehačku natřeme na nádivku.

Šlehačku natřeme na nádivku. ...

17. 

čokoláda 85%

Ozdobíme strouhanou čokoládou. Uložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny.

Ozdobíme strouhanou čokoládou. Uložíme do...

18. 

Po důkladném ztuhnutí nakrájíme na řezy.

Po důkladném ztuhnutí nakrájíme na řezy....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit