Rebarborové krémové řezy

Jedinečně úžasná, nakyslá rebarborová nádivka na sladkém kakaovém piškotu, přikrytá lehoučkou šlehačkou.
recept,fotorecept,rebarbora,tvaroh jemný měkký,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Dezerty,Sezónní recepty
Dezerty
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 205 825 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 1 31 | polévková lžíce kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 400 256 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 60 214 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
mouka žitná celozrnná hladká | 40 120 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
máslo | 200 1468 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 50 450 | gramů kcal | |
rebarbora | 250 50 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrů kcal | |
soda bikarbona | 1 0 | čajová lžička kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
tvaroh jemný měkký | 250 298 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 4 228 | kusy kcal | |
voda | 50 0 | mililitrů kcal | |
ztužovač šlehačky | 2 ?? | balení kcal | |
čokoláda 85% | 0 ?? | kcal | |
škrob kukuřičný | 65 235 | gramů kcal |
Recept


3.
voda 50 mililitrů • olej slunečnicový 50 gramů • kakao - prášek 1 polévková lžíce
Vmícháme olej, vodu a kakao.

4.
mouka polohrubá 60 gramů • mouka žitná celozrnná hladká 40 gramů • soda bikarbona 1 čajová lžička
K žloutkům střídavě přimícháme smíchané mouky se sodou a sníh z bílků.


6.
Pečeme 15 min. při teplotě 200 °C.

7.
rebarbora 250 gramů • cukr krystalový 125 gramů
Rebarboru očistíme, nadrobno pokrájíme a vložíme do hrnce. Přisypeme cukr a rozvaříme.

8.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 mililitrů • škrob kukuřičný 65 gramů
V mléce rozmícháme kukuřičný škrob.

9.
Přilijeme ho k rebarboře a uvaříme do zhoustnutí.

10.
Za častého promíchávání vychladíme ve studené vodní lázni na příjemně teplou teplotu (ne úplně nastudeno).



13.
Korpus vyklopíme z plechu...

14.
... a navrstvíme na něj rebarborovou nádivku. Uhladíme.

15.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • ztužovač šlehačky 2 balení
Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.

16.
Šlehačku natřeme na nádivku.


18.
Po důkladném ztuhnutí nakrájíme na řezy.

Dobrou chuť!