svetvemne.cz

Rebarborové krémové řezy

     

Jedinečně úžasná, nakyslá rebarborová nádivka na sladkém kakaovém piškotu, přikrytá lehoučkou šlehačkou.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 

1. 

vaječný bílek 4 ks  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

2. 

vaječný žloutek 4 ks  cukr krystalový 80 g

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

3. 

voda 50 ml  olej slunečnicový 50 g  kakao - prášek 1 PL

Vmícháme olej, vodu a kakao.

4. 

mouka polohrubá 60 g  mouka žitná celozrnná hladká 40 g  soda bikarbona 1 ČL

K žloutkům střídavě přimícháme smíchané mouky se sodou a sníh z bílků.

5. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme na plech (30 x 20 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou.

6. 

Pečeme 15 min. při teplotě 200 °C.

7. 

rebarbora 250 g  cukr krystalový 125 g

Rebarboru očistíme, nadrobno pokrájíme a vložíme do hrnce. Přisypeme cukr a rozvaříme.

8. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 ml  škrob kukuřičný 65 g

V mléce rozmícháme kukuřičný škrob.

9. 

Přilijeme ho k rebarboře a uvaříme do zhoustnutí.

10. 

Za častého promíchávání vychladíme ve studené vodní lázni na příjemně teplou teplotu (ne úplně nastudeno).

11. 

máslo 200 g

Vmícháme máslo...

12. 

tvaroh jemný měkký 250 g

... a zašleháme tvaroh.

13. 

Korpus vyklopíme z plechu...

14. 

... a navrstvíme na něj rebarborovou nádivku. Uhladíme.

15. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 ml  ztužovač šlehačky  2 balení

Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.

16. 

Šlehačku natřeme na nádivku.

17. 

čokoláda 85%

Ozdobíme strouhanou čokoládou. Uložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny.

18. 

Po důkladném ztuhnutí nakrájíme na řezy.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit