Avokádová pomazánka
Oblíbená pomazánka z avokáda s mírně kyselou, osvěžující chutí. Nejlepší je na čerstvém pečivu s křupavou kůrkou.
recept,fotorecept,avokádo,smetana kyselá (14-18% tuku),česnek,Pomazánky,Bezlepkové
Pomazánky
Ingredience
Ingredience
avokádo | 2 | kusy | |
citron | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
smetana kyselá (14-18% tuku) | 2 | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
česnek | 1 | stroužek |
Recept
2.
citron • pepř černý mletý • sůl
Avokádo rozmícháme vidličkou s pár kapkami citronu, aby nezačalo rychle černat. Přidáme mletý pepř a špetku soli.
3.
smetana kyselá (14-18% tuku) 2 čajové lžičky • česnek 1 stroužek
K avokádové hmotě přidáme rozdrcený stroužek česneku a trochu zakysané smetany na zjemnění. Dobře rozmícháme.
Dobrou chuť!