Avokádová pomazánka

Oblíbená pomazánka z avokáda s mírně kyselou, osvěžující chutí. Nejlepší je na čerstvém pečivu s křupavou kůrkou.
recept,fotorecept,avokádo,smetana kyselá (14-18% tuku),česnek,Pomazánky,Bezlepkové,Sezónní recepty
Pomazánky
Ingredience
Ingredience
avokádo | 2 ?? | kusy kcal | |
citron | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 2 16 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
česnek | 1 6 | stroužek kcal |
Recept

2.
citron • pepř černý mletý • sůl
Avokádo rozmícháme vidličkou s pár kapkami citronu, aby nezačalo rychle černat. Přidáme mletý pepř a špetku soli.

3.
smetana kyselá (14-18% tuku) 2 čajové lžičky • česnek 1 stroužek
K avokádové hmotě přidáme rozdrcený stroužek česneku a trochu zakysané smetany na zjemnění. Dobře rozmícháme.

Dobrou chuť!