svetvemne.cz

Hlívový paprikáš

     

Zdravý oběd z hlívy ústřičné. Podáváme s těstovinami nebo s haluškami.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibulka jarní100gramů
Hlíva ústřičná800gramů
Kmín drcený1čajová lžička
Mléko200mililitrů
Mouka hladká2polévkové lžíce
Olej olivový4polévkové lžíce
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Smetana sladká na vaření200mililitrů
Sůl2čajové lžičky
Voda400mililitrů
Halušky

1. 

cibulka jarní 100 g  olej olivový 4 PL

Cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka. Můžeme použít i klasickou žlutou cibuli. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a chvíli ji osmahneme.

2. 

hlíva ústřičná 800 g

Hlívu omyjeme, očistíme a pokrájíme na malé kousky.

3. 

sůl 2 ČL  kmín drcený 1 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  voda 400 ml

Nakrájenou hlívu dáme dusit k cibuli. Přidáme sůl, kmín a mletou červenou papriku, promícháme. Zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme 20 minut.

4. 

mléko 200 ml  smetana sladká na vaření 200 ml  mouka hladká 2 PL  Halušky recept

V mléce rozmícháme smetanu a hladkou mouku, přilijeme k hlívě a uvedeme do varu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit