Hlívový paprikáš
Zdravý oběd z hlívy ústřičné. Podáváme s těstovinami nebo s haluškami.
recept,fotorecept,hlíva ústřičná,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
Halušky recept | - | ||
cibulka jarní | 100 | gramů | |
hlíva ústřičná | 800 | gramů | |
kmín drcený | 1 | čajová lžička | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 2 | polévkové lžíce | |
olej olivový | 4 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
smetana sladká na vaření | 200 | mililitrů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | 400 | mililitrů |
Recept
1.
cibulka jarní 100 gramů • olej olivový 4 polévkové lžíce
Cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka. Můžeme použít i klasickou žlutou cibuli. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a chvíli ji osmahneme.
3.
sůl 2 čajové lžičky • kmín drcený 1 čajová lžička • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • voda 400 mililitrů
Nakrájenou hlívu dáme dusit k cibuli. Přidáme sůl, kmín a mletou červenou papriku, promícháme. Zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme 20 minut.
4.
mléko 200 mililitrů • smetana sladká na vaření 200 mililitrů • mouka hladká 2 polévkové lžíce • Halušky recept
V mléce rozmícháme smetanu a hladkou mouku, přilijeme k hlívě a uvedeme do varu.
Dobrou chuť!