RECEPTY

Hlívový paprikáš

Hlívový paprikáš

Zdravý oběd z hlívy ústřičné. Podáváme s těstovinami nebo s haluškami.

recept,fotorecept,hlíva ústřičná,Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Bezmasá jídla  

 

Ingredience

Ingredience

Halušky recept-
cibulka jarní100gramů
hlíva ústřičná800gramů
kmín drcený1čajová lžička
mléko200mililitrů
mouka hladká2polévkové lžíce
olej olivový4polévkové lžíce
paprika červená mletá2čajové lžičky
smetana sladká na vaření200mililitrů
sůl2čajové lžičky
voda400mililitrů

 

Recept

1. 

cibulka jarní 100 gramů  olej olivový 4 polévkové lžíce

Cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka. Můžeme použít i klasickou žlutou cibuli. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a chvíli ji osmahneme.

2. 

hlíva ústřičná 800 gramů

Hlívu omyjeme, očistíme a pokrájíme na malé kousky.

3. 

sůl 2 čajové lžičky  kmín drcený 1 čajová lžička  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  voda 400 mililitrů

Nakrájenou hlívu dáme dusit k cibuli. Přidáme sůl, kmín a mletou červenou papriku, promícháme. Zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme 20 minut.

4. 

mléko 200 mililitrů  smetana sladká na vaření 200 mililitrů  mouka hladká 2 polévkové lžíce  Halušky recept

V mléce rozmícháme smetanu a hladkou mouku, přilijeme k hlívě a uvedeme do varu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie