Plněný lilek v těstíčku

Chutný zeleninovo-sýrový oběd.
recept,fotorecept,lilek,tvaroh jemný měkký,sýr tavený,sýr Camembert,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
kmín drcený | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
lilek | 2 ?? | kusy kcal | |
mléko | 250 120 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 200 694 | gramů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
olej fritovací | 0 ?? | kcal | |
pažitka | 20 11 | gramů kcal | |
sýr Camembert | 125 362 | gramů kcal | |
sýr tavený | 140 364 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
tvaroh jemný měkký | 125 149 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal |
Recept


3.
tvaroh jemný měkký 125 gramů • sýr tavený 140 gramů • pažitka 20 gramů • kmín drcený ¼ čajové lžičky • sůl ¼ čajové lžičky
Z tvarohu, sýru, čerstvé nasekané pažitky, kmínu a soli si umícháme nádivku.

4.
mouka hladká 200 gramů • mléko 250 mililitrů • vejce slepičí 1 kus • sůl ¼ čajové lžičky
Z mouky, mléka, vajíčka a špetky soli vyšleháme hladké těstíčko. Pokud je těstíčko řídké můžeme přidat ještě lžíci mouky.

5.
Odstátéy lilky omyjeme od soli pod tekoucí vodou a lehce osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Rozložíme je na pracovní desku a každý potřeme připravenou nádivkou.

6.
sýr Camembert 125 gramů
Sýr nakrájíme na plátky a vždy jeden plátek položíme na polovinu lilku. Pak plátek lilku přeložíme a spojíme párátkem.


8.
V pánvi rozehřejeme olej, lilky namáčíme do těstíčka a 5 minut je v oleji smažíme z jedné strany.

9.
Lilky otočíme a 5 minut osmažíme z druhé strany.

10.
Usmažené vyndáme z oleje a uložíme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej.

11.
Plněné lilky podáváme s bramborovou přílohou (hranolky, vařenými bramborami) a tatarskou omáčkou.

Dobrou chuť!