Vepřové řízky v chlebové omáčce
K netradiční chlebové omáčce s vepřovým masem podáváme bramborovou kaši.
recept,fotorecept,vepřová plec,chléb,Vepřové maso,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
chléb | 200 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
mouka hladká | - | ||
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sádlo | 80 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vepřová plec | 600 | gramů | |
voda | 1000 | mililitrů |
Recept
1.
vepřová plec 600 gramů • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • mouka hladká
Vepřové maso opláchneme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
4.
Na sádle prudce osmažíme připravené řízky z obou stran a z pánve je vyndáme.
5.
Do výpeku na pánvi vložíme připravený chléb a do zlatova ho opečeme.
6.
Na opečený chléb položíme řízky.
7.
voda 800 mililitrů
Obsah pánve podlijeme vodou (vody je nutné přilít mnoho - chléb ji při vaření absorbuje). Vaříme pod pokličkou 30-40 minut, do změknutí masa.
8.
Uvařené maso z pánve vyjmeme.
9.
voda 200 mililitrů • kmín mletá ½ čajové lžičky
Kousky chleba co nejjemněji rozmačkáme. Podle potřeby přilijeme ještě vodu. Přisypeme kmín a omáčku převaříme.
10.
Omáčku podle chuti dosolíme a přidáme do ní nasekanou petrželku.
11.
Maso vložíme do omáčky a můžeme podávat.
Dobrou chuť!