Pečené vepřové kuličky
Výborné masové kuličky vhodné k omáčkám.
recept,fotorecept,vepřová plec,Vepřové maso,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
petrželová nať | 25 | gramů | |
strouhanka | 80 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
vepřová plec | 1 | kilogram | |
česnek | 25 | gramů |
Recept
1.
vepřová plec 1 kilogram • cibule 150 gramů • česnek 25 gramů
Maso omyjeme a nakrájíme. Očistíme cibuli a česnek. Všechny suroviny umeleme na masovém mlýnku.
2.
vejce slepičí 3 kusy • strouhanka 80 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička • petrželová nať 25 gramů
Umletou směs vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku, sůl, pepř a pokrájenou petrželku. Dobře smícháme.
3.
Z masové směsi vytváříme středně velké kuličky a dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Zakryjeme alobalem.
4.
Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.
5.
Pak alobal odstraníme a 20-25 minut dopékáme.
Dobrou chuť!