Ossobuco - dušená telecí kližka
Italská specialita z Milána - telecí kližka s morkovou kostí dušená se zeleninou a vývarem.
recept,fotorecept,telecí lýtko - móčing,Telecí maso,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Telecí maso
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 1 | kus | |
celer | 80 | gramů | |
cibule | 60 | gramů | |
mrkev | 80 | gramů | |
olej olivový | 6 | polévkových lžic | |
petržel | 60 | gramů | |
provensálske koření | 1 | polévková lžíce | |
rajský protlak | 1 | decilitr | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
telecí lýtko - móčing | 500 | gramů | |
víno bílé suché | 1 | decilitr | |
vývar zeleninový | 300 | mililitrů |
Recept
1.
telecí lýtko - móčing 500 gramů • olej olivový 6 polévkových lžic
Na rozpálené pánvi s olejem zatáhneme maso z obou stran.
2.
Maso odložíme do zapékací mísy.
3.
cibule 60 gramů • mrkev 80 gramů • celer 80 gramů • petržel 60 gramů
Do pánve s olejovým výpekem z masa dáme nadrobno nakrájenou zeleninu a opékáme doměkka.
4.
víno bílé suché 1 decilitr • provensálske koření 1 polévková lžíce • sůl ½ čajové lžičky • bobkový list 1 kus
Přidáme víno a koření.
5.
rajský protlak 1 decilitr • vývar zeleninový 300 mililitrů
Přidáme trochu rajčatového protlaku a podlijeme vývarem.
6.
Obsah pánve přelijeme k masu.
7.
Pečeme přikryté 1 hodinu a 40 minut při 180 °C.
8.
Podáváme s bramborovou kaší.
Dobrou chuť!