Ossobuco - dušená telecí kližka

Italská specialita z Milána - telecí kližka s morkovou kostí dušená se zeleninou a vývarem.
recept,fotorecept,telecí lýtko - móčing,Telecí maso,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Telecí maso
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 1 ?? | kus kcal | |
celer | 80 40 | gramů kcal | |
cibule | 60 27 | gramů kcal | |
mrkev | 80 36 | gramů kcal | |
olej olivový | 6 792 | polévkových lžic kcal | |
petržel | 60 38 | gramů kcal | |
provensálske koření | 1 35 | polévková lžíce kcal | |
rajský protlak | 1 68 | decilitr kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
telecí lýtko - móčing | 500 650 | gramů kcal | |
víno bílé suché | 1 82 | decilitr kcal | |
vývar zeleninový | 300 60 | mililitrů kcal |
Recept
1.
telecí lýtko - móčing 500 gramů • olej olivový 6 polévkových lžic
Na rozpálené pánvi s olejem zatáhneme maso z obou stran.

2.
Maso odložíme do zapékací mísy.

3.
cibule 60 gramů • mrkev 80 gramů • celer 80 gramů • petržel 60 gramů
Do pánve s olejovým výpekem z masa dáme nadrobno nakrájenou zeleninu a opékáme doměkka.

4.
víno bílé suché 1 decilitr • provensálske koření 1 polévková lžíce • sůl ½ čajové lžičky • bobkový list 1 kus
Přidáme víno a koření.

5.
rajský protlak 1 decilitr • vývar zeleninový 300 mililitrů
Přidáme trochu rajčatového protlaku a podlijeme vývarem.

6.
Obsah pánve přelijeme k masu.

7.
Pečeme přikryté 1 hodinu a 40 minut při 180 °C.

8.
Podáváme s bramborovou kaší.
Dobrou chuť!