RECEPTY

Smažený květák v pivním těstíčku

Smažený květák v pivním těstíčku

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jeden z mnoha způsobů jak si připravit chutný květák k obědu. Podáváme s bramborovými přílohami.

recept,fotorecept,květák,pivo tmavé ,Bezmasá jídla,Bezlaktózové

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

květák

800

232

gramů

kcal

mouka polohrubá

100

356

gramů

kcal

olej řepkový

0

??

kcal

pivo tmavé

150

83

mililitrů

kcal

sůl

1

0

čajová lžička

kcal

vejce slepičí

2

176

kusy

kcal

 

Recept

1. 

květák 800 gramů

Květák rozdělíme na menší či větší růžičky a omyjeme.

Květák rozdělíme na menší či větší...

2. 

Do hrnce nalijeme přiměřené množství vody, vložíme napařarovací sítko a na něj vložíme růžičky květáku. Zakryjeme pokličkou a 10 minut vaříme v páře. Necháme vychladnout.

Do hrnce nalijeme přiměřené množství vody,...

3. 

vejce slepičí 2 kusy  mouka polohrubá 100 gramů  sůl 1 čajová lžička

Vajíčka, mouku, sůl...

Vajíčka, mouku, sůl......

4. 

pivo tmavé  150 mililitrů

... a pivo...

... a pivo......

5. 

... rozmícháme v misce na jemné těstíčko. Necháme 15 minut odstát a opět promícháme.

... rozmícháme v misce na jemné těstíčko....

6. 

Do těstíčka namáčíme hlavičky květákových růžiček.

Do těstíčka namáčíme hlavičky...

7. 

olej řepkový

Smažíme 3-4 minuty v horkém oleji.

Smažíme 3-4 minuty v horkém oleji....

8. 

Během smažení je můžeme i na minutku převrátit a osmažit z druhé strany.

Během smažení je můžeme i na minutku...

9. 

Usmažené pokládáme na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný olej.

Usmažené pokládáme na papírovou utěrku, aby...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit