svetvemne.cz

Smažený květák v pivním těstíčku

    

Jeden z mnoha způsobů jak si připravit chutný květák k obědu. Podáváme s bramborovými přílohami.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
květák800gramů
mouka polohrubá100gramů
olej řepkový-
pivo tmavé 150mililitrů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí2kusy

1. 

květák 800 gramů

Květák rozdělíme na menší či větší růžičky a omyjeme.

2. 

Do hrnce nalijeme přiměřené množství vody, vložíme napařarovací sítko a na něj vložíme růžičky květáku. Zakryjeme pokličkou a 10 minut vaříme v páře. Necháme vychladnout.

3. 

vejce slepičí 2 kusy  mouka polohrubá 100 gramů  sůl 1 čajová lžička

Vajíčka, mouku, sůl...

4. 

pivo tmavé  150 mililitrů

... a pivo...

5. 

... rozmícháme v misce na jemné těstíčko. Necháme 15 minut odstát a opět promícháme.

6. 

Do těstíčka namáčíme hlavičky květákových růžiček.

7. 

olej řepkový

Smažíme 3-4 minuty v horkém oleji.

8. 

Během smažení je můžeme i na minutku převrátit a osmažit z druhé strany.

9. 

Usmažené pokládáme na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný olej.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit