Smažený květák v pivním těstíčku

Jeden z mnoha způsobů jak si připravit chutný květák k obědu. Podáváme s bramborovými přílohami.
recept,fotorecept,květák,pivo tmavé ,Bezmasá jídla,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
květák | 800 232 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 100 356 | gramů kcal | |
olej řepkový | 0 ?? | kcal | |
pivo tmavé | 150 83 | mililitrů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept

2.
Do hrnce nalijeme přiměřené množství vody, vložíme napařarovací sítko a na něj vložíme růžičky květáku. Zakryjeme pokličkou a 10 minut vaříme v páře. Necháme vychladnout.



5.
... rozmícháme v misce na jemné těstíčko. Necháme 15 minut odstát a opět promícháme.

6.
Do těstíčka namáčíme hlavičky květákových růžiček.


8.
Během smažení je můžeme i na minutku převrátit a osmažit z druhé strany.

9.
Usmažené pokládáme na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný olej.

Dobrou chuť!