svetvemne.cz

Makarony zapečené s květákem, žampiony a gorgonzolou

    

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
květák300gramů
makarony300gramů
olej olivový1polévková lžíce
rajský protlak150mililitrů
sýr Gorgonzola150gramů
sůl½
sůl½čajové lžičky
česnek1stroužek
žampiony200gramů

1. 

květák 300 gramů

Květák očistíme, omyjeme, rozdělíme na růžičky. Ty uvaříme v páře skoro doměkka.

2. 

žampiony 200 gramů  olej olivový 1 polévková lžíce  česnek 1 stroužek

Menší žampiony omyjeme, odstraníme všechny nečistoty a rozkrájíme na čtvrtky. Podusíme na pánvi na oleji cca 5 minut. Během dušení přidáme nadrobno nakrájený česnek.

3. 

makarony 300 gramů  sůl ½ čajové lžičky

Mezitím, jak se vaří květák a dusí žampiony, uvaříme makarony podle návodu na obalu.

4. 

rajský protlak 150 mililitrů  sůl ½ ĆL

Do žampionů přilijeme rajčatový protlak, promícháme a odstavíme. V míse smícháme téměř uvařený květák, žampiony v tomatové omáčce a uvařené makarony. Osolíme.

5. 

sýr Gorgonzola 150 gramů

Směs vlijeme do zapékací nádoby. Na povrch dáme kousk sýru, a zapečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit