svetvemne.cz

Jahodový pohár s mascarpone

    

Dezert s lahodným vanilkovým mascarpone krémem, šlehačkou a čerstvými jahodami.

Ukuchtil

Počet porcí

7

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. Příprava krému

vejce slepičí 3 kusy  cukr krystalový 200 gramů

V míse utřeme vejce s cukrem.

Příprava krému

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 750 mililitrů  vanilkový lusk 1 kus

V hrnci zahřejeme mléko, přidáme vanilku z vanilkového lusku.

3. 

mouka hladká 100 gramů

Do teplého mléka vmícháme vejce s cukrem. Nakonec přes sítko vsypeme mouku. Vše spolu mícháme dokud nevznikne hustá kaše.

4. 

mascarpone 250 gramů

Do krému vmícháme mascarpone.

5. Příprava šlehačky

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů

V menší nádobě elektrickým šlehačem vyšleháme šlehačku.

6. Plníme sklenice

jahody 250 gramů  piškoty  piškoty dlouhé

Sklenice do poloviny naplníme mascarpone krémem, přidáme piškoty, nadrobno nakrájené jahody. Zakryjeme vrstvou šlehačky a ozdobíme plátky jahod.

Plníme sklenice

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit