Jahodový pohár s mascarpone

Dezert s lahodným vanilkovým mascarpone krémem, šlehačkou a čerstvými jahodami.
recept,fotorecept,cukr krystalový,mascarpone,smetana ke šlehání (30-33% tuku),jahody,piškoty,piškoty dlouhé,Dezerty v sklenici
Dezerty v sklenici
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 200 804 | gramů kcal | |
jahody | 250 108 | gramů kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 750 480 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 100 347 | gramů kcal | |
piškoty | 0 ?? | kcal | |
piškoty dlouhé | 0 ?? | kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrů kcal | |
vanilkový lusk | 1 ?? | kus kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal |
Recept

2.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 750 mililitrů • vanilkový lusk 1 kus
V hrnci zahřejeme mléko, přidáme vanilku z vanilkového lusku.

3.
mouka hladká 100 gramů
Do teplého mléka vmícháme vejce s cukrem. Nakonec přes sítko vsypeme mouku. Vše spolu mícháme dokud nevznikne hustá kaše.


5. Příprava šlehačky
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů
V menší nádobě elektrickým šlehačem vyšleháme šlehačku.
6. Plníme sklenice
jahody 250 gramů • piškoty • piškoty dlouhé
Sklenice do poloviny naplníme mascarpone krémem, přidáme piškoty, nadrobno nakrájené jahody. Zakryjeme vrstvou šlehačky a ozdobíme plátky jahod.

Dobrou chuť!