Kremrole
Jednoduché kremrole z listového těsta plněné vařenou sněhovou náplní.
recept,fotorecept,těsto lístkové,vejce slepičí,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 300 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
máslo | - | ||
těsto lístkové | 500 | gramů | |
vejce slepičí | 5 | ||
voda | 80 | mililitrů |
Recept
1. Trubičky
těsto lístkové 500 gramů • mouka hladká • máslo
Listové těsto rozdělíme na polovinu. Z jedné vyválíme na pomoučeném vále plát cca 40 x 30 cm. Pomocí pravítka nakrájíme proužky asi 40 cm dlouhé a 3 cm široké. Kovové trubičky (délka 9,5 cm) potřeme máslem.
2.
Pás listového těsta omotáme kolem trubičky. Omotávat začneme na širší části.
3.
Postupně, částečným překrýváním už omotaného těsta, omotáme celou trubičku - vytvoříme kremrole.
4.
vejce slepičí 5 ks
Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Bílky si odložíme stranou, později z nich připravíme náplň. Žloutky vyšleháme a potřeme jimi kremrole. Ukládáme je na plech vyložený papírem na pečení.
5.
Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C cca 15 minut.
6.
Ještě teplé kremrole stáhneme z kovových trubiček. Zpracujeme druhou polovinu těsta.
7. Sněhová nápln
cukr krystalový 300 gramů • voda 80 mililitrů
Cukr rozvaříme s vodou na lepkavý sirup (15 minut).
8.
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, přilijeme do nich horký sirup a dále, ve vodní lázni (na páře) je šleháme (cca 15 minut) ...
9.
... než sníh z bílků zpevní a zesklovatí.
10. Plnění kremrole
Teplou sněhovou náplň vložíme do cukrářského sáčku.
11.
A naplníme kremrole.
12.
Kremrole uložíme do podávání do chladu.
Dobrou chuť!