RECEPTY

Kremrole

Kremrole

Jednoduché kremrole z listového těsta plněné vařenou sněhovou náplní.

recept,fotorecept,těsto lístkové,vejce slepičí,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový300gramů
mouka hladká-
máslo-
těsto lístkové500gramů
vejce slepičí5
voda80mililitrů

 

Recept

1. Trubičky

těsto lístkové 500 gramů  mouka hladká  máslo

Listové těsto rozdělíme na polovinu. Z jedné vyválíme na pomoučeném vále plát cca 40 x 30 cm. Pomocí pravítka nakrájíme proužky asi 40 cm dlouhé a 3 cm široké. Kovové trubičky (délka 9,5 cm) potřeme máslem.

2. 

Pás listového těsta omotáme kolem trubičky. Omotávat začneme na širší části.

3. 

Postupně, částečným překrýváním už omotaného těsta, omotáme celou trubičku - vytvoříme kremrole.

4. 

vejce slepičí 5 ks

Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Bílky si odložíme stranou, později z nich připravíme náplň. Žloutky vyšleháme a potřeme jimi kremrole. Ukládáme je na plech vyložený papírem na pečení.

5. 

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C cca 15 minut.

6. 

Ještě teplé kremrole stáhneme z kovových trubiček. Zpracujeme druhou polovinu těsta.

7. Sněhová nápln

cukr krystalový 300 gramů  voda 80 mililitrů

Cukr rozvaříme s vodou na lepkavý sirup (15 minut).

8. 

Bílky vyšleháme na tuhý sníh, přilijeme do nich horký sirup a dále, ve vodní lázni (na páře) je šleháme (cca 15 minut) ...

9. 

... než sníh z bílků zpevní a zesklovatí.

10. Plnění kremrole

Teplou sněhovou náplň vložíme do cukrářského sáčku.

11. 

A naplníme kremrole.

12. 

Kremrole uložíme do podávání do chladu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie