Jablkový krémeš

Podzimní krémeš, plný chutné jablečné náplně s bohatou vrstvou šlehačky. Takhle to přece máme rádi :)
recept,fotorecept,jablka,smetana ke šlehání (30-33% tuku),těsto lístkové,Zákusky
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 150 603 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 2 41 | čajové lžičky kcal | |
cukr moučkový | 4 156 | polévkové lžíce kcal | |
jablka | 1200 732 | gramů kcal | |
skořice mletá | 1 13 | čajová lžička kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 1000 3110 | mililitrů kcal | |
těsto lístkové | 800 3200 | gramů kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal | |
ztužovač šlehačky | 4 ?? | balení kcal | |
želatina plátková | 10 36 | gramů kcal |
Recept
1.
těsto lístkové 800 gramů • cukr krystalový 2 čajové lžičky
Dvě listová těsta rozválíme a postupně po jednom upečeme na velkém plechu. Před pečením každé těsto propícháme vidličkou a jemně posypeme cukrem.

2.
jablka 1200 gramů • cukr krystalový 150 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička
Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme, vložíme do hrnce a přisypeme cukr. Přidáme skořici.


4.
voda 100 mililitrů • želatina plátková 10 gramů
Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu v teplé vodě.

5.
Želatinu přilijeme do jablek a promícháme. Necháme mírně vychladnout.

6.
Na spodní těsto rovnoměrně naneseme jablečnou náplň.

7.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 1000 mililitrů • ztužovač šlehačky 4 balení • cukr moučkový 4 polévkové lžíce
Ze smetan vyšleháme tuhou šlehačku, zašleháme ztužovače a cukr.

8.
Šlehačku rovnoměrně natřeme na vychlazenou jablečnou směs.

9.
Přikryjeme druhým upečeným plátem těsta. Necháme nejméně 2-4 hodiny tuhnout v chladu. Před podáváním posypeme prosátým moučkovým cukrem a nakrájíme.

Dobrou chuť!