RECEPTY

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Podzimní krémeš, plný chutné jablečné náplně s bohatou vrstvou šlehačky. Takhle to přece máme rádi :)

recept,fotorecept,jablka,smetana ke šlehání (30-33% tuku),těsto lístkové,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový150gramů
cukr krystalový2čajové lžičky
cukr moučkový4polévkové lžíce
jablka1200gramů
skořice mletá1čajová lžička
smetana ke šlehání (30-33% tuku)1000mililitrů
těsto lístkové800gramů
voda200mililitrů
ztužovač šlehačky 4balení
želatina plátková10gramů

 

Recept

1. 

těsto lístkové 800 gramů  cukr krystalový 2 čajové lžičky

Dvě listová těsta rozválíme a postupně po jednom upečeme na velkém plechu. Před pečením každé těsto propícháme vidličkou a jemně posypeme cukrem.

2. 

jablka 1200 gramů  cukr krystalový 150 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička

Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme, vložíme do hrnce a přisypeme cukr. Přidáme skořici.

3. 

voda 100 mililitrů

Přilijeme trochu vody a podusíme doměkka přibližně 25 minut.

4. 

voda 100 mililitrů  želatina plátková 10 gramů

Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu v teplé vodě.

5. 

Želatinu přilijeme do jablek a promícháme. Necháme mírně vychladnout.

6. 

Na spodní těsto rovnoměrně naneseme jablečnou náplň.

7. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 1000 mililitrů  ztužovač šlehačky  4 balení  cukr moučkový 4 polévkové lžíce

Ze smetan vyšleháme tuhou šlehačku, zašleháme ztužovače a cukr.

8. 

Šlehačku rovnoměrně natřeme na vychlazenou jablečnou směs.

9. 

Přikryjeme druhým upečeným plátem těsta. Necháme nejméně 2-4 hodiny tuhnout v chladu. Před podáváním posypeme prosátým moučkovým cukrem a nakrájíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit