RECEPTY

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Podzimní krémeš, plný chutné jablečné náplně s bohatou vrstvou šlehačky. Takhle to přece máme rádi :)

recept,fotorecept,jablka,smetana ke šlehání (30-33% tuku),těsto lístkové,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

150

603

gramů

kcal

cukr krystalový

2

41

čajové lžičky

kcal

cukr moučkový

4

156

polévkové lžíce

kcal

jablka

1200

732

gramů

kcal

skořice mletá

1

13

čajová lžička

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

1000

3110

mililitrů

kcal

těsto lístkové

800

3200

gramů

kcal

voda

200

0

mililitrů

kcal

ztužovač šlehačky

4

??

balení

kcal

želatina plátková

10

36

gramů

kcal

 

Recept

1. 

těsto lístkové 800 gramů  cukr krystalový 2 čajové lžičky

Dvě listová těsta rozválíme a postupně po jednom upečeme na velkém plechu. Před pečením každé těsto propícháme vidličkou a jemně posypeme cukrem.

Dvě listová těsta rozválíme a postupně po...

2. 

jablka 1200 gramů  cukr krystalový 150 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička

Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme, vložíme do hrnce a přisypeme cukr. Přidáme skořici.

Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme, vložíme...

3. 

voda 100 mililitrů

Přilijeme trochu vody a podusíme doměkka přibližně 25 minut.

Přilijeme trochu vody a podusíme doměkka...

4. 

voda 100 mililitrů  želatina plátková 10 gramů

Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu v teplé vodě.

Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu v...

5. 

Želatinu přilijeme do jablek a promícháme. Necháme mírně vychladnout.

Želatinu přilijeme do jablek a promícháme....

6. 

Na spodní těsto rovnoměrně naneseme jablečnou náplň.

Na spodní těsto rovnoměrně naneseme jablečnou...

7. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 1000 mililitrů  ztužovač šlehačky  4 balení  cukr moučkový 4 polévkové lžíce

Ze smetan vyšleháme tuhou šlehačku, zašleháme ztužovače a cukr.

Ze smetan vyšleháme tuhou šlehačku,...

8. 

Šlehačku rovnoměrně natřeme na vychlazenou jablečnou směs.

Šlehačku rovnoměrně natřeme na vychlazenou...

9. 

Přikryjeme druhým upečeným plátem těsta. Necháme nejméně 2-4 hodiny tuhnout v chladu. Před podáváním posypeme prosátým moučkovým cukrem a nakrájíme.

Přikryjeme druhým upečeným plátem těsta....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit