svetvemne.cz

Jablkový krémeš

     

Podzimní krémeš, plný chutné jablečné náplně s bohatou vrstvou šlehačky. Takhle to přece máme rádi :)

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr krystalový150gramů
Cukr krystalový2čajové lžičky
Cukr práškový4polévkové lžíce
Jablka1200gramů
Skořice mletá1čajová lžička
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)1000mililitrů
Těsto lístkové800gramů
Voda200mililitrů
Ztužovač šlehačky 4balení
Želatina plátková10gramů

1. 

těsto lístkové 800 g  cukr krystalový 2 ČL

Dvě listová těsta rozválíme a postupně po jednom upečeme na velkém plechu. Před pečením každé těsto propícháme vidličkou a jemně posypeme cukrem.

2. 

jablka 1200 g  cukr krystalový 150 g  skořice mletá 1 ČL

Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme, vložíme do hrnce a přisypeme cukr. Přidáme skořici.

3. 

voda 100 ml

Přilijeme trochu vody a podusíme doměkka přibližně 25 minut.

4. 

voda 100 ml  želatina plátková 10 g

Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu v teplé vodě.

5. 

Želatinu přilijeme do jablek a promícháme. Necháme mírně vychladnout.

6. 

Na spodní těsto rovnoměrně naneseme jablečnou náplň.

7. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 1000 ml  ztužovač šlehačky  4 balení  cukr práškový 4 PL

Ze smetan vyšleháme tuhou šlehačku, zašleháme ztužovače a cukr.

8. 

Šlehačku rovnoměrně natřeme na vychlazenou jablečnou směs.

9. 

Přikryjeme druhým upečeným plátem těsta. Necháme nejméně 2-4 hodiny tuhnout v chladu. Před podáváním posypeme prosátým moučkovým cukrem a nakrájíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit