RECEPTY

Špaldové langoše

Špaldové langoše

Nadýchané langoše ze zdravější špaldové mouky. Jako oblohu neváhejte použít to co máte nejraději - nastrouhat oblíbený sýr, kečup, tatarskou omáčku, česnekový olej či smetanu.

recept,fotorecept,mouka hladká špaldová T630, smetana kyselá ( 10 % tuku ),Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Bezmasá jídla  

 

Ingredience

Ingredience

smetana kyselá ( 10 % tuku )250mililitrů
cukr krystalový1polévková lžíce
droždí čerstvé42gramů
mléko250mililitrů
mouka hladká špaldová T630750gramů
olej na smažení-
sůl1čajová lžička

 

Recept

1. 

droždí čerstvé 42 gramů  mléko 250 mililitrů  cukr krystalový 1 polévková lžíce

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

2. 

mouka hladká špaldová T630 750 gramů  sůl 1 čajová lžička  smetana kyselá ( 10 % tuku ) 250 mililitrů

Do mísy nasypeme mouku, přidáme smetanu, sůl a přilijeme vzešlý kvásek.

3. 

Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout asi 30 minut.

4. 

Z vykynutého těsta si vytvarujeme malé bochníky, které necháme na pomoučeném vále 10 minut kynout. Naolejovanými prsty vypracujeme rukama langoše.

5. 

olej na smažení

Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie