svetvemne.cz

Dušené zelí s tempehem

    

Nenáročný recept na dušené zelí s tempehem vhodný jako příloha ke grilované zelenině, grilovanému sýru, nebo i jako samostatný pokrm.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory200gramů
cibule150gramů
kmín drcený¼čajové lžičky
mouka hladká1polévková lžíce
ocet3polévkové lžíce
pepř bílý mletý¼čajové lžičky
sůl2čajové lžičky
tempeh smažený210gramů
voda300mililitrů
zelí bílé1400gramů

1. Krájení zelí

zelí bílé 1400 gramů

Z povrchu hlávkového zelí odstraníme poškozené listy a celou hlávku opláchneme pod tekoucí vodou. Zelí osušíme a překrojíme na čtvrtiny. Krájíme tenké proužky, tvrdý střed - košťál zelí nekrájíme. Při krájení otáčíme zelí tak, abychom košťál v podstatě okrajovali.

Krájení zelí

2. 

voda 200 mililitrů  sůl 2 čajové lžičky  kmín drcený ¼ čajové lžičky  pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky

Nakrájené zelí vložíme do většího hrnce, podlejime vodou, osolíme a okořeníme. Dusíme na mírném plameni přikryté 20 minut.

3. 

brambory 200 gramů

K měknoucímu zelí přidáme najemno nastrouhanou bramboru. Dobře ji vmícháme do zelí a dusíme dalších 20 minut.

4. 

cibule 150 gramů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

5. 

tempeh smažený 210 gramů

K cibuli přidáme nakrájený tempeh a osmažíme dozlatova.

6. 

mouka hladká 1 polévková lžíce  voda 100 mililitrů

Zelí podlijeme vodou, poprášíme moukou a dobře promícháme. Ještě chvíli povaříme za občasného míchání, dokud nezíská hustější konzistenci.

7. 

ocet 3 polévkové lžíce

Do hotového zelí přidáme ocet a promícháme. Případně ho podle chuti ještě dosolíme.

8. 

Přidáme restovanou cibulku s tempehem...

9. 

... a dobře promícháme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit