Hlíva v kurkumové omáčce

Mimořádně chutná dušená hlíva v jemné smetanové omáčce s kurkumou. Podáváme s těstovinami, noky, nebo s rýží.
recept,fotorecept,hlíva ústřičná,koření kurkuma ,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla ›Ingredience
Ingredience
cibule | 80 36 | gramů kcal | |
hlíva ústřičná | 350 1183 | gramů kcal | |
kmín mletá | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
koření kurkuma | 1 16 | čajová lžička kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 200 128 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 3 53 | čajové lžičky kcal | |
olej slunečnicový | 3 405 | polévkové lžíce kcal | |
paprika červená mletá | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrů kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 150 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
cibule 80 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.


3.
sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • kmín mletá ¼ čajové lžičky • paprika červená mletá ½ čajové lžičky • koření kurkuma 1 čajová lžička
Hlívu vložíme do hrnce k cibuli, přidáme sůl, pepř, kmín, papriku a kurkumu. Promícháme...


5.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • mouka hladká 3 čajové lžičky
Smetanu smícháme s mlékem, moukou...

6.
... a zavářku přilijeme ke hlívě.

7.
Provaříme.

8.
Vynikající přílohou jsou špecle.

Dobrou chuť!