Hlíva v kurkumové omáčce
Mimořádně chutná dušená hlíva v jemné smetanové omáčce s kurkumou. Podáváme s těstovinami, noky, nebo s rýží.
recept,fotorecept,hlíva ústřičná,koření kurkuma ,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 80 | gramů | |
hlíva ústřičná | 350 | gramů | |
kmín mletá | ¼ | čajové lžičky | |
koření kurkuma | 1 | čajová lžička | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 3 | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | ½ | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | 150 | mililitrů |
Recept
1.
cibule 80 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.
3.
sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • kmín mletá ¼ čajové lžičky • paprika červená mletá ½ čajové lžičky • koření kurkuma 1 čajová lžička
Hlívu vložíme do hrnce k cibuli, přidáme sůl, pepř, kmín, papriku a kurkumu. Promícháme...
5.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • mouka hladká 3 čajové lžičky
Smetanu smícháme s mlékem, moukou...
6.
... a zavářku přilijeme ke hlívě.
7.
Provaříme.
8.
Vynikající přílohou jsou špecle.
Dobrou chuť!