svetvemne.cz

Hlíva v kurkumové omáčce

Hlíva v kurkumové omáčce

    

Mimořádně chutná dušená hlíva v jemné smetanové omáčce s kurkumou. Podáváme s těstovinami, noky, nebo s rýží.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:  Bezmasá jídla  

 

1. 

cibule 80 gramů  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.

2. 

hlíva ústřičná 350 gramů

Hlívu omyjeme a pokrájíme.

3. 

sůl ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  kmín mletá ¼ čajové lžičky  paprika červená mletá ½ čajové lžičky  koření kurkuma  1 čajová lžička

Hlívu vložíme do hrnce k cibuli, přidáme sůl, pepř, kmín, papriku a kurkumu. Promícháme...

4. 

voda 150 mililitrů

... a podlijeme vodou. Dusíme 20 minut pod pokličkou.

5. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů  mouka hladká 3 čajové lžičky

Smetanu smícháme s mlékem, moukou...

6. 

... a zavářku přilijeme ke hlívě.

7. 

Provaříme.

8. 

Vynikající přílohou jsou špecle.

Dobrou chuť!

cibule80gramů
hlíva ústřičná350gramů
kmín mletá¼čajové lžičky
koření kurkuma 1čajová lžička
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%200mililitrů
mouka hladká3čajové lžičky
olej slunečnicový3polévkové lžíce
paprika červená mletá½čajové lžičky
pepř černý mletý¼čajové lžičky
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sůl½čajové lžičky
voda150mililitrů

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit