Kávové sušenky s čokoládou

Vynikající kávové mini sušenky s čokoládou a ozdobené mandlí.
recept,fotorecept,espresso,máslo,cukr moučkový,mouka polohrubá,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 50 194 | gramů kcal | |
espresso | 50 2 | mililitrů kcal | |
mandle sladké jádra | 50 290 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 200 712 | gramů kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
poleva cukrářská oříšková | 50 295 | gramů kcal | |
vaječný žloutek | 1 57 | kus kcal | |
čokoláda 85% | 100 600 | gramů kcal |
Recept
1. Čokoládovo-kávová směs
espresso 50 mililitrů • čokoláda 85% 100 gramů
Uvaříme silné espresso. Hořkou čokoládu nalámanou na menší kousky rozpustíme ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády přidáme espresso.

2. Příprava těsta
máslo 100 gramů • cukr moučkový 50 gramů • vaječný žloutek 1 kus
Máslo necháme trochu povolit. Nakrájíme ho na menší kousky, které utřeme s práškovým cukrem a vaječným žloutkem.

3. Vypracujeme těsto
mouka polohrubá 200 gramů
Do směsi vmícháme 1 polévkovou lžíci čokoládovo-kávové směsi. Přimícháme mouku a vypracujeme těsto.

4. Pečeme
Těsto necháme hodinu odležet v chladu. Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 150 °C. Těsto rozválíme na placku vysokou asi 3 mm a vykrajujeme buď kytičky nebo kolečka. Jednotlivé kousky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, pečeme 10 minut při 150 °C.

5.
poleva cukrářská oříšková 50 gramů • mandle sladké jádra 50 gramů
Na polovinu vychladlých koleček naneseme vždy čajovou lžičku čokoládovo-kávové směsi a přikryjeme zbylými kolečky. Ozdobíme cukrářskou polevou a jádry sladkých mandlí.

Dobrou chuť!