Kokosovo-smetanové rohlíčky

Recept na přípravu křehkého vánočního cukroví, které provoní celý dům.
recept,fotorecept,kokos strouhaný,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 100 388 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
cukr vanilkový | 20 73 | gramů kcal | |
kokos strouhaný | 100 693 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | ¼ 1 | čajové lžičky kcal | |
mouka polohrubá | 450 1602 | gramů kcal | |
máslo | 250 1835 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 230 716 | mililitrů kcal | |
vaječný žloutek | 1 57 | kus kcal | |
čokoláda na vaření | 100 ?? | gramů kcal |
Recept
1.
mouka polohrubá 450 gramů • kokos strouhaný 100 gramů • máslo 250 gramů • vaječný žloutek 1 kus • cukr moučkový 100 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 230 mililitrů • kypřicí prášek do pečiva ¼ čajové lžičky • cukr vanilkový 20 gramů
Ze všech surovin si připravíme těsto, které necháme odležet 2 hodiny.

2.
Z těsta tvarujeme menší rohlíčky a ukládáme na plech vyložený papírem na pečení.

3.
Pečeme při teplotě 170 °C asi 10-15 minut.

4.
cukr moučkový • čokoláda na vaření 100 gramů
Hned po upečení rohlíčky obalíme v moučkovém cukru a po vychladnutí konce namočíme do čokolády.

Dobrou chuť!