svetvemne.cz

Hroznový sirup

    

Domácí sirup plný vitamínů, z domácích, drobných, nakyslých hroznů.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr krystalový4kilogramy
hrozny červené 7.5kilogram
kyselina citronová50gramů

1. 

hrozny červené  7.5 kilogram

Hrozny omyjeme a necháme okapat.

2. 

Bobule hroznů obereme ze střapců.

3. 

Hrozny postupně, velmi krátce mixujeme. Jen tolik, abychom nerozdrtili jadérka.

4. 

cukr krystalový 4 kilogramy  kyselina citronová 50 gramů

Hroznový mix nalijeme do 10litrového demižonu a postupně přisypeme cukr, který dobře rozmícháme. Přisypeme a rozmícháme kyselinu citronovou. Demižón odložíme do chladu a necháme 48 hodin odstát.

5. 

Hroznový mix přecedíme přes cedník. Cedník má větší otvory než sítko, šťáva přes něj rychle odtéká. Otvory však musí být menší než jadérka hroznů.

6. 

Po přecezení sirupu vložíme do cedníku čistou gázu a ze zbytků slupek a jadérek vylisujeme zbytkovou šťávu.

7. 

Sirup naplníme do skleněných nebo plastových láhví. Takto, zastudena připravený sirup skladujeme v chladničce.

8. 

Sirup můžeme uskladnit i v zavařovacích láhvích (sklenicích) a zasterilovat v hrnci nebo troubě.

9. 

Láhve poklademe do plechu vystlaného novinovým papírem a přilijeme vodu. Při 100 °C, v troubě, krátce zasterilujeme. Takto zasterilovaný sirup můžeme skladovat do otevření i při běžných pokojových teplotách.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit