svetvemne.cz

Pečený turecký med

    

Lepivá cukrovinka na dobré zuby. :-)

Ukuchtil

Počet porcí

25

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
cukr krystalový200gramů
dortové oplatky85gramů
mandlové lupínky50gramů
med200gramů
ořechy lískové100gramů
ořechy vlašské50gramů
sůl-
vaječný bílek4kusy
voda50mililitrů
čokoláda-

1. 

ořechy lískové 100 gramů  ořechy vlašské 50 gramů  mandlové lupínky 50 gramů

Lískové a vlašské ořechy nasekáme a smícháme s mandlovými lupínky.

2. 

med 200 gramů  cukr krystalový 200 gramů  voda 50 mililitrů

Z vody a cukru uvaříme sirup. Rozpustíme a zahřejeme (nevaříme) med.

3. 

vaječný bílek 4 kusy  sůl

Vaječné bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha.

4. 

Bílky přendáme do hrnce vloženého v horké vodě ve větším hrnci. Za stálého míchání přilijeme horký cukrový sirup.

5. 

Pomalu přilijeme teplý med a 10 minut ve vodní lázni mícháme do zhoustnutí.

6. 

Přimícháme připravenou ořechovou směs. Vzniklá hmota je pevná, nikoli však tuhá.

7. 

dortové oplatky 85 gramů

Na tác položíme vedle sebe dvě dortové oplatky.

8. 

Natřeme bílkovou hmotu.

9. 

Přikryjeme oplatkami, ...

10. 

... snadno zatížíme a uložíme na několik hodin do chladu.

11. 

Odstátý turecký med pokrájíme a přendáme na plech.

12. 

Pečeme 45 min. při teplotě 160 °C.

13. 

Upečené kousky ihned z plechu přeložíme, aby se nepřilepily.

14. 

čokoláda

Polijeme rozpuštěnou čokoládou a necháme vychladit.

15. 

Jednotlivé kousky zabalíme do celofánu.

16. 

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit