RECEPTY

Zavařujeme hrušky

Zavařujeme hrušky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

recept,fotorecept,hruška,Zavařeniny,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zavařeniny

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

citron

0

??

kcal

cukr krystalový

0

??

kcal

grapefruit

0

??

kcal

hruška

0

??

kcal

hřebíček celý

0

??

kcal

kyselina citronová

0

??

kcal

ocet

0

??

kcal

voda

0

??

kcal

 

Recept

1. 

hruška

Na zavařování používáme tvrdé hrušky. Hrušky omyjeme a oloupeme škrabkou na brambory.

Na zavařování používáme tvrdé hrušky....

2. 

voda  kyselina citronová  ocet

Hrušky rozčtvrtíme, menší můžeme rozpůlit. Odstraníme jadřinec, zbytky okvětí a zdřevnatělé zbytky po stonku. Hrušky klademe do studené vody, v níž jsme rozpustili kyselinu citronovou v poměru 1 čajová lžička na 3 litry vody. Můžeme je klást i do mírně octové vody. Takto zachováme pěknou barvu hrušek a nezčernají nám.

Hrušky rozčtvrtíme, menší můžeme rozpůlit....

3. 

citron  grapefruit

Na dno zavařovací sklenice vložíme plátek citronu, povkladáme hrušky, aby se jich co nejvíc vešlo, poslední vrstva má sahat 5 až 10 mm od okraje sklenice. Místo plátku citronu můžeme dát plátek grepu, hrušky od něj získají příjemnou kyselo-hořkou chuť.

Na dno zavařovací sklenice vložíme plátek...

4. 

voda  cukr krystalový  hřebíček celý

Hrušky zalijeme nálevem z vody a cukru. Na 1 litr vody potřebujeme 650 g cukru. Nálev má sahat několik milimetrů nad povrch hrušek. Do každé sklenice přidáme 2-3 hřebíčky. Sklenice uzavřeme a sterilizujeme při teplotě kolem 90 °C 20 až 30 minut.

Hrušky zalijeme nálevem z vody a cukru. Na 1...

5. 

Do 720 ml zavařovací sklenice se vejde přibližně 470 g oloupaných hrušek a 210 ml nálevu.

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit