svetvemne.cz

Zavařujeme hrušky

    

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. 

hruška

Na zavařování používáme tvrdé hrušky. Hrušky omyjeme a oloupeme škrabkou na brambory.

2. 

voda  kyselina citronová  ocet

Hrušky rozčtvrtíme, menší můžeme rozpůlit. Odstraníme jadřinec, zbytky okvětí a zdřevnatělé zbytky po stonku. Hrušky klademe do studené vody, v níž jsme rozpustili kyselinu citronovou v poměru 1 čajová lžička na 3 litry vody. Můžeme je klást i do mírně octové vody. Takto zachováme pěknou barvu hrušek a nezčernají nám.

3. 

citron  grapefruit

Na dno zavařovací sklenice vložíme plátek citronu, povkladáme hrušky, aby se jich co nejvíc vešlo, poslední vrstva má sahat 5 až 10 mm od okraje sklenice. Místo plátku citronu můžeme dát plátek grepu, hrušky od něj získají příjemnou kyselo-hořkou chuť.

4. 

voda  cukr krystalový  hřebíček celý

Hrušky zalijeme nálevem z vody a cukru. Na 1 litr vody potřebujeme 650 g cukru. Nálev má sahat několik milimetrů nad povrch hrušek. Do každé sklenice přidáme 2-3 hřebíčky. Sklenice uzavřeme a sterilizujeme při teplotě kolem 90 °C 20 až 30 minut.

5. 

Do 720 ml zavařovací sklenice se vejde přibližně 470 g oloupaných hrušek a 210 ml nálevu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit