svetvemne.cz

Guláš z divočáka s brusinkami

     

Výborný guláš pro milovníky zvěřiny.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Bobkový list5ks
Brusinky sušené150gramů
Cibule1.5kilogram
Divočák - stehno1.5kilogram
Koření na zvěřinu2čajové lžičky
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Pepř černý celé10ks
Pepř černý mletý1čajová lžička
Sádlo125gramů
Sůl2čajové lžičky
Voda4.5litru

1. 

cibule 1.5 kg

Cibuli oloupeme a nakrájíme.

2. 

divočák - stehno 1.5 kg

Maso z divočáka opláchneme...

3. 

... a nakrájíme na kostičky.

4. 

sádlo 125 g

V kotlíku rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a 20 minut smažíme.

5. 

koření na zvěřinu 2 ČL  pepř černý mletý 1 ČL  pepř černý celé 10 ks

Přidáme maso, až se maso zatáhne stáhneme kotlík z ohně, přidáme koření...

6. 

paprika červená mletá 2 ČL  bobkový list 5 ks  sůl 2 ČL

... papriku, bobkový list a sůl. Promícháme.

7. 

voda 4.5 l  brusinky sušené 150 g

Zalejeme horkou vodou, přisypeme brusinky a za občasného míchání vaříme do změknutí masa (asi 2-2,5 hodiny). Za tu dobu se část vody odpaří a díky cibuli guláš přiměřeně zhoustne.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit