svetvemne.cz

Guláš z divočáka s brusinkami

    

Výborný guláš pro milovníky zvěřiny.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
bobkový list5
brusinky sušené150gramů
cibule1.5kilogram
divočák - stehno1.5kilogram
koření na zvěřinu2čajové lžičky
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý celé10
pepř černý mletý1čajová lžička
sádlo125gramů
sůl2čajové lžičky
voda4.5litru

1. 

cibule 1.5 kilogram

Cibuli oloupeme a nakrájíme.

2. 

divočák - stehno 1.5 kilogram

Maso z divočáka opláchneme...

3. 

... a nakrájíme na kostičky.

4. 

sádlo 125 gramů

V kotlíku rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a 20 minut smažíme.

5. 

koření na zvěřinu 2 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička  pepř černý celé 10 ks

Přidáme maso, až se maso zatáhne stáhneme kotlík z ohně, přidáme koření...

6. 

paprika červená mletá 2 čajové lžičky  bobkový list 5 ks  sůl 2 čajové lžičky

... papriku, bobkový list a sůl. Promícháme.

7. 

voda 4.5 litru  brusinky sušené 150 gramů

Zalejeme horkou vodou, přisypeme brusinky a za občasného míchání vaříme do změknutí masa (asi 2-2,5 hodiny). Za tu dobu se část vody odpaří a díky cibuli guláš přiměřeně zhoustne.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit