Žraločí steak v pivním těstíčku
Žraločí maso má nevýraznou chuť, avšak jeho příprava v tomto nadýchaném a jemně pikantním těstíčku, ho změní v lahůdku. Přitom mimořádně oceníte, že žralok je chrupavčitá ryba a nemá téměř žádné kosti. Podáváme s bramborovými přílohami.
recept,fotorecept,pivo světlé,žraločí steak,Ryby,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
koření na ryby | 1.5 | čajové lžičky | |
mouka hladká | 100 | gramů | |
olej řepkový | - | ||
pivo světlé | 100 | mililitrů | |
sůl | - | ||
vaječný bílek | 2 | kusy | |
žraločí steak | 900 | gramů |
Recept
1.
mouka hladká 100 gramů • koření na ryby 1.5 čajové lžičky • sůl • vaječný bílek 2 kusy • pivo světlé 100 mililitrů
Žraločí steaky rozmrazíme, omyjeme a osušíme. Jemně nasolíme. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kořením na ryby...
2.
... a přilijeme a zamícháme pivo.
3.
Vmícháme sníh z bílků.
Dobrou chuť!