svetvemne.cz

Žraločí steak v pivním těstíčku

     

Žraločí maso má nevýraznou chuť, avšak jeho příprava v tomto nadýchaném a jemně pikantním těstíčku, ho změní v lahůdku. Přitom mimořádně oceníte, že žralok je chrupavčitá ryba a nemá téměř žádné kosti. Podáváme s bramborovými přílohami.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:    

 

 
 
Koření na ryby1.5čajové lžičky
Mouka hladká100gramů
Olej řepkový
Pivo světlé100mililitrů
Sůl
Vaječný bílek2kusy

1. 

mouka hladká 100 g  koření na ryby 1.5 ČL  sůl  vaječný bílek 2 ks  pivo světlé 100 ml

Žraločí steaky rozmrazíme, omyjeme a osušíme. Jemně nasolíme. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kořením na ryby...

2. 

... a přilijeme a zamícháme pivo.

3. 

Vmícháme sníh z bílků.

4. 

Steaky namočíme do těstíčka...

5. 

olej řepkový

... a z obou stran osmažíme na oleji.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit