Žraločí steak v pivním těstíčku

Žraločí maso má nevýraznou chuť, avšak jeho příprava v tomto nadýchaném a jemně pikantním těstíčku, ho změní v lahůdku. Přitom mimořádně oceníte, že žralok je chrupavčitá ryba a nemá téměř žádné kosti. Podáváme s bramborovými přílohami.
recept,fotorecept,pivo světlé,žraločí steak,Ryby,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
koření na ryby | 1.5 ?? | čajové lžičky kcal | |
mouka hladká | 100 347 | gramů kcal | |
olej řepkový | 0 ?? | kcal | |
pivo světlé | 100 ?? | mililitrů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vaječný bílek | 2 34 | kusy kcal | |
žraločí steak | 900 1134 | gramů kcal |
Recept
1.
mouka hladká 100 gramů • koření na ryby 1.5 čajové lžičky • sůl • vaječný bílek 2 kusy • pivo světlé 100 mililitrů
Žraločí steaky rozmrazíme, omyjeme a osušíme. Jemně nasolíme. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kořením na ryby...

2.
... a přilijeme a zamícháme pivo.

3.
Vmícháme sníh z bílků.



Dobrou chuť!