svetvemne.cz

Žraločí steak v pivním těstíčku

    

Žraločí maso má nevýraznou chuť, avšak jeho příprava v tomto nadýchaném a jemně pikantním těstíčku, ho změní v lahůdku. Přitom mimořádně oceníte, že žralok je chrupavčitá ryba a nemá téměř žádné kosti. Podáváme s bramborovými přílohami.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:    

 

 
 
koření na ryby1.5čajové lžičky
mouka hladká100gramů
olej řepkový-
pivo světlé100mililitrů
sůl-
vaječný bílek2kusy
žraločí steak900gramů

1. 

mouka hladká 100 gramů  koření na ryby 1.5 čajové lžičky  sůl  vaječný bílek 2 kusy  pivo světlé 100 mililitrů

Žraločí steaky rozmrazíme, omyjeme a osušíme. Jemně nasolíme. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kořením na ryby...

2. 

... a přilijeme a zamícháme pivo.

3. 

Vmícháme sníh z bílků.

4. 

žraločí steak 900 gramů

Steaky namočíme do těstíčka...

5. 

olej řepkový

... a z obou stran osmažíme na oleji.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit