svetvemne.cz

Kachní prsa s ovocnou omáčkou

     

Měkoučké kachní plátky v husté ovocné omáčce s vínem. Podáváme s bramborovou kaší.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brusinky sušené2polévkové lžíce
Citronová šťáva2polévkové lžíce
Cukr krystalový1polévková lžíce
Hruška350gramů
Hřebíček celý5ks
Jablka350gramů
Kachní prsa 1200gramů
Pepř bílý mletý½čajové lžičky
Sůl
Voda150mililitrů
Víno červené suché150mililitrů

1. 

kachní prsa  1200 g  sůl

Kachní prsa umyjeme a nakrojíme na nich kůži. Osolíme.

2. 

Položíme na horkou pánev kůží dolů a prudce 5 minut opékáme.

3. 

Obrátíme a 5 minut opečeme z druhé strany.

4. 

Opečené a zatahnuté maso vložíme do rozehřáté trouby na 15 minut uvařit. Po vytažení necháme chvíli odstát, aby se uvolnilo napětí v mase a nevytekla při krájení veškerá šťáva.

5. 

Maso nakrájíme na plátky.

6. 

jablka 350 g  hruška 350 g  voda 150 ml  cukr krystalový 1 PL  pepř bílý mletý ½ ČL  hřebíček celý 5 ks  brusinky sušené 2 PL

Jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Ovoce dáme do výpeku, přidáme vodu, cukr, pepř, hřebíček a brusinky. 10 minut podusíme.

7. 

víno červené suché 150 ml

Přilijeme víno a dusíme dále 5 minut.

8. 

citronová šťáva 2 PL

Přendáme do hlubší nádoby, vyjmeme hřebíček a přilijeme citronovou šťávu. Ponorným mixérem rozmixujeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit