Kachní prsa s ovocnou omáčkou
Měkoučké kachní plátky v husté ovocné omáčce s vínem. Podáváme s bramborovou kaší.
recept,fotorecept,kachní prsa ,brusinky sušené,Kachní maso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Kachní maso
Ingredience
Ingredience
brusinky sušené | 2 | polévkové lžíce | |
citronová šťáva | 2 | polévkové lžíce | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
hruška | 350 | gramů | |
hřebíček celý | 5 | ||
jablka | 350 | gramů | |
kachní prsa | 1200 | gramů | |
pepř bílý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
voda | 150 | mililitrů | |
víno červené suché | 150 | mililitrů |
Recept
2.
Položíme na horkou pánev kůží dolů a prudce 5 minut opékáme.
3.
Obrátíme a 5 minut opečeme z druhé strany.
4.
Opečené a zatahnuté maso vložíme do rozehřáté trouby na 15 minut uvařit. Po vytažení necháme chvíli odstát, aby se uvolnilo napětí v mase a nevytekla při krájení veškerá šťáva.
5.
Maso nakrájíme na plátky.
6.
jablka 350 gramů • hruška 350 gramů • voda 150 mililitrů • cukr krystalový 1 polévková lžíce • pepř bílý mletý ½ čajové lžičky • hřebíček celý 5 ks • brusinky sušené 2 polévkové lžíce
Jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Ovoce dáme do výpeku, přidáme vodu, cukr, pepř, hřebíček a brusinky. 10 minut podusíme.
8.
citronová šťáva 2 polévkové lžíce
Přendáme do hlubší nádoby, vyjmeme hřebíček a přilijeme citronovou šťávu. Ponorným mixérem rozmixujeme.
Dobrou chuť!