RECEPTY

Kachní prsa s ovocnou omáčkou

Kachní prsa s ovocnou omáčkou

Měkoučké kachní plátky v husté ovocné omáčce s vínem. Podáváme s bramborovou kaší.

recept,fotorecept,kachní prsa ,brusinky sušené,Kachní maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Kachní maso

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brusinky sušené2polévkové lžíce
citronová šťáva2polévkové lžíce
cukr krystalový1polévková lžíce
hruška350gramů
hřebíček celý5
jablka350gramů
kachní prsa 1200gramů
pepř bílý mletý½čajové lžičky
sůl-
voda150mililitrů
víno červené suché150mililitrů

 

Recept

1. 

kachní prsa  1200 gramů  sůl

Kachní prsa umyjeme a nakrojíme na nich kůži. Osolíme.

2. 

Položíme na horkou pánev kůží dolů a prudce 5 minut opékáme.

3. 

Obrátíme a 5 minut opečeme z druhé strany.

4. 

Opečené a zatahnuté maso vložíme do rozehřáté trouby na 15 minut uvařit. Po vytažení necháme chvíli odstát, aby se uvolnilo napětí v mase a nevytekla při krájení veškerá šťáva.

5. 

Maso nakrájíme na plátky.

6. 

jablka 350 gramů  hruška 350 gramů  voda 150 mililitrů  cukr krystalový 1 polévková lžíce  pepř bílý mletý ½ čajové lžičky  hřebíček celý 5 ks  brusinky sušené 2 polévkové lžíce

Jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Ovoce dáme do výpeku, přidáme vodu, cukr, pepř, hřebíček a brusinky. 10 minut podusíme.

7. 

víno červené suché 150 mililitrů

Přilijeme víno a dusíme dále 5 minut.

8. 

citronová šťáva 2 polévkové lžíce

Přendáme do hlubší nádoby, vyjmeme hřebíček a přilijeme citronovou šťávu. Ponorným mixérem rozmixujeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit