Pečené česnekové kuře
Voňavé křupavé kuře. Vhodnou přílohou je salát z červené řepy s ovocem a kukuřicí, který svou sladko-kyselou chutí zvýrazní chuť česnekového kuřecího masa.
recept,fotorecept,kuře,česnek,Kuřecí maso,Bezlepkové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
Salát z červené řepy s ovocem a kukuřicí recept | - | ||
kuře | 1200 | gramů | |
olej olivový | - | ||
paprika červená mletá | - | ||
sůl | - | ||
voda | 100 | mililitrů | |
česnek | 5 | stroužků |
Recept
1.
kuře 1200 gramů • sůl • paprika červená mletá • olej olivový • česnek 5 stroužků • voda 100 mililitrů
Kuře omyjeme, nasolíme, posypeme paprikou, potřeme olejem a očištěným, prolisovaným česnekem. Kuře vložíme do pekáče, podlijeme vodou, zakryjeme a dáme péct (200-220 °C) na 45 minut. Pak kuře obrátíme, opět zakryjeme a pečeme dále ještě 15 minut.
2.
Potom kuře odkryjeme a 10-15 minut zapečeme z jedné a 10-15 minut z druhé strany. Kuře je po upečení měkoučké a na povrchu křupavé.
3.
Salát z červené řepy s ovocem a kukuřicí recept
Kuře rozstříháme nůžkami na drůbež na jednotlivé porce a můžeme podávat.
Dobrou chuť!