RECEPTY

Máslová rýže parboiled

Máslová rýže parboiled

Rýže parboiled je díky své technologické přípravě zdravější než klasická bílá rýže. Pro její nevýraznou chuť ji však má málokdo v oblibě. Při přípravě rýže s máslem se z ní stává chutná příloha.

recept,fotorecept,rýže dlouhozrnná Parboiled,máslo,Rýže,Bezlepkové

Rýže

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Rýže  Bezlepkové  

 

Ingredience

Ingredience

máslo50gramů
rýže dlouhozrnná Parboiled200gramů
sůl himálajská růžová1čajová lžička
voda350mililitrů

 

Recept

1. 

rýže dlouhozrnná Parboiled 200 gramů

Rýži propláchneme pod tekoucí vodou na sítku.

2. 

voda 350 mililitrů  sůl himálajská růžová 1 čajová lžička

Rýži vložíme do studené vody, osolíme a pomalu přivedeme do varu. Poté 10 minut vaříme zakrytou, odstavíme z ohně a necháme 10 minut dojít.

3. 

máslo 50 gramů

Do horké rýže přimícháme máslo.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie