svetvemne.cz

Máslová rýže parboiled

    

Rýže parboiled je díky své technologické přípravě zdravější než klasická bílá rýže. Pro její nevýraznou chuť ji však má málokdo v oblibě. Při přípravě rýže s máslem se z ní stává chutná příloha.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:    

 

 
 
máslo50gramů
rýže dlouhozrnná Parboiled200gramů
sůl himálajská růžová1čajová lžička
voda350mililitrů

1. 

rýže dlouhozrnná Parboiled 200 gramů

Rýži propláchneme pod tekoucí vodou na sítku.

2. 

voda 350 mililitrů  sůl himálajská růžová 1 čajová lžička

Rýži vložíme do studené vody, osolíme a pomalu přivedeme do varu. Poté 10 minut vaříme zakrytou, odstavíme z ohně a necháme 10 minut dojít.

3. 

máslo 50 gramů

Do horké rýže přimícháme máslo.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit