Basmati rýže se zeleninou

Jednoduché zeleninové rizoto. Můžeme podávat jako přílohu i jako samostatné vegetariánské jídlo.
recept,fotorecept,rýže basmati bílá,Rýže,Vegetariánské recepty,Bezlepkové
Rýže
Ingredience
Ingredience
hrášek | 200 152 | gramů kcal | |
kmín drcený | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
koření kurkuma | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
mrkev | 200 90 | gramů kcal | |
máslo | 1 111 | polévková lžíce kcal | |
pórek | 200 92 | gramů kcal | |
rýže basmati bílá | 300 1047 | gramů kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 600 0 | mililitrů kcal |
Recept

2.
voda 600 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
V hrnci přivedeme k varuvodu se solí. Vsypeme přecezenou rýži.

3.
Po dosažení varu vaříme 5 minut, odstavíme, zakryjeme a rýži necháme v teple samu dovařit.

4.
mrkev 200 gramů • máslo 1 polévková lžíce • sůl 1 čajová lžička • kmín drcený ½ čajové lžičky • koření kurkuma ½ čajové lžičky
Očistíme mrkev, nakrájíme na malé kostičky a osmažíme 5 minut na másle. Osolíme, přidáme trochu kmínu a kurkumy.



7.
Pórek přidáme k zelenině...

8.
... promícháme a opět krátce podusíme.

9.
Zeleninu přidáme k uvařené rýži...

10.
... a promícháme.

Dobrou chuť!