RECEPTY

Indické máslové kuře

Indické máslové kuře

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Máslové kuře (Murgh Makhani) je jemně pikantní severoindické jídlo oblíbené po celém světě. Chutné maso ve skvělé omáčce podáváme s rýží nebo s indickými chlebovými plackami.

recept,fotorecept,kuřecí maso vykostěné,Kuřecí maso,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové

Kuřecí maso

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

kardamon mletý

¼

5

čajové lžičky

kcal

Pískavice řecké seno - sušené listy

2

??

čajové lžičky

kcal

cibule

100

44

gramů

kcal

citronová šťáva

1

??

polévková lžíce

kcal

cukr krystalový

½

31

polévkové lžíce

kcal

hřebíček mletý

¼

??

čajové lžičky

kcal

koření Garam masala

1

??

čajová lžička

kcal

koření kurkuma

1

??

čajová lžička

kcal

kuřecí maso vykostěné

400

??

gramů

kcal

máslo

125

918

gramů

kcal

olej na smažení

5

675

polévkových lžic

kcal

ořechy kešu natural

100

??

gramů

kcal

paprika červená mletá pálivá

2

??

čajové lžičky

kcal

pepř černý mletý

¼

??

čajové lžičky

kcal

rajský protlak

200

136

mililitrů

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

150

467

mililitrů

kcal

sůl

½

0

čajové lžičky

kcal

zázvor kořen

20

6

gramů

kcal

česnek

20

22

gramů

kcal

 

Recept

1. Příprava masa

kuřecí maso vykostěné 400 gramů  česnek 20 gramů  zázvor kořen 20 gramů  sůl ½ čajové lžičky  paprika červená mletá pálivá 1 čajová lžička

Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na malé kostičky nebo proužky. Smícháme ho s prolisovaným česnekem, zázvorem, solí a paprikou. Necháme spolu marinovat nejméně půl hodinu, ideálně přes noc.

Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na malé...

2. 

olej na smažení 5 polévkových lžic

Marinované kousky masa osmažíme dorůžova na oleji.

Marinované kousky masa osmažíme dorůžova na...

3. 

Osmažené kousky masa přendáme z pánve na talíř.

Osmažené kousky masa přendáme z pánve na...

4. 

cibule 100 gramů  koření Garam masala 1 čajová lžička  paprika červená mletá pálivá 1 čajová lžička  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  koření kurkuma  1 čajová lžička  hřebíček mletý ¼ čajové lžičky  kardamon mletý ¼ čajové lžičky

Do výpeku na pánvi přidáme cibuli, koření...

Do výpeku na pánvi přidáme cibuli, koření......

5. 

máslo 125 gramů

... máslo a smažíme vše spolu pár minut.

... máslo a smažíme vše spolu pár minut....

6. 

rajský protlak 200 mililitrů  ořechy kešu natural 100 gramů

Přidáme rajčatový protlak a oříšky. Vše spolu provaříme.

Přidáme rajčatový protlak a oříšky. Vše...

7. 

Konzistence by měla zůstat tekutá. Podle potřeby přilijeme vodu.

Konzistence by měla zůstat tekutá. Podle...

8. 

Směs necháme trochu vychladnout a rozmixujeme.

Směs necháme trochu vychladnout a rozmixujeme....

9. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 mililitrů  Pískavice řecké seno - sušené listy 2 čajové lžičky  cukr krystalový ½ polévkové lžíce  citronová šťáva 1 polévková lžíce

Omáčku přelijeme do hrnce, přidáme bylinky, smetanu, připravené maso a za stálého míchání spolu převaříme. Případně dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

Omáčku přelijeme do hrnce, přidáme bylinky,...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit