svetvemne.cz

Indické máslové kuře

    

Máslové kuře (Murgh Makhani) je jemně pikantní severoindické jídlo oblíbené po celém světě. Chutné maso ve skvělé omáčce podáváme s rýží nebo s indickými chlebovými plackami.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
kardamon mletý¼čajové lžičky
Pískavice řecké seno - sušené listy2čajové lžičky
cibule100gramů
citronová šťáva1polévková lžíce
cukr krystalový½polévkové lžíce
hřebíček mletý¼čajové lžičky
koření Garam masala1čajová lžička
koření kurkuma 1čajová lžička
kuřecí maso vykostěné400gramů
máslo125gramů
olej na smažení5polévkových lžic
ořechy kešu natural100gramů
paprika červená mletá pálivá2čajové lžičky
pepř černý mletý¼čajové lžičky
rajský protlak200mililitrů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)150mililitrů
sůl½čajové lžičky
zázvor kořen20gramů
česnek20gramů

1. Příprava masa

kuřecí maso vykostěné 400 gramů  česnek 20 gramů  zázvor kořen 20 gramů  sůl ½ čajové lžičky  paprika červená mletá pálivá 1 čajová lžička

Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na malé kostičky nebo proužky. Smícháme ho s prolisovaným česnekem, zázvorem, solí a paprikou. Necháme spolu marinovat nejméně půl hodinu, ideálně přes noc.

Příprava masa

2. 

olej na smažení 5 polévkových lžic

Marinované kousky masa osmažíme dorůžova na oleji.

3. 

Osmažené kousky masa přendáme z pánve na talíř.

4. 

cibule 100 gramů  koření Garam masala 1 čajová lžička  paprika červená mletá pálivá 1 čajová lžička  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  koření kurkuma  1 čajová lžička  hřebíček mletý ¼ čajové lžičky  kardamon mletý ¼ čajové lžičky

Do výpeku na pánvi přidáme cibuli, koření...

5. 

máslo 125 gramů

... máslo a smažíme vše spolu pár minut.

6. 

rajský protlak 200 mililitrů  ořechy kešu natural 100 gramů

Přidáme rajčatový protlak a oříšky. Vše spolu provaříme.

7. 

Konzistence by měla zůstat tekutá. Podle potřeby přilijeme vodu.

8. 

Směs necháme trochu vychladnout a rozmixujeme.

9. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 mililitrů  Pískavice řecké seno - sušené listy 2 čajové lžičky  cukr krystalový ½ polévkové lžíce  citronová šťáva 1 polévková lžíce

Omáčku přelijeme do hrnce, přidáme bylinky, smetanu, připravené maso a za stálého míchání spolu převaříme. Případně dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit