RECEPTY

Marinované kuřecí maso s asijskou zeleninou

Marinované kuřecí maso s asijskou zeleninou

Chutné kuřecí maso v jemné smetanové omáčce s asijskou zeleninovou směsí.

recept,fotorecept,kuřecí maso vykostěné,zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs),Kuřecí maso,Čínská kuchyně,Bezlepkové

Kuřecí maso

Čínská kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

kuřecí maso vykostěné600gramů
olej olivový20mililitrů
olej slunečnicový3polévkové lžíce
paprika červená mletá2čajové lžičky
smetana sladká na vaření200mililitrů
sójová omáčka20mililitrů
sůl-
voda200mililitrů
zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs)700gramů
škrob kukuřičný1čajová lžička

 

Recept

1. Marinování masa

kuřecí maso vykostěné 600 gramů  sójová omáčka 20 mililitrů  olej olivový 20 mililitrů  paprika červená mletá 2 čajové lžičky

Kuřecí maso naložíme do marinády, kterou vytvoříme smícháním oleje, sójové omáčky a mleté červené papriky. Maso marinujeme několik hodin, nebo 1 - 2 dny.

2. 

olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Na pánvi rozpálíme olej, maso do něj vložíme a prudce z obou stran opečeme.

3. 

voda 200 mililitrů

K masu přidáme vodu a pod pokličkou dusíme 30 minut.

4. Přidáme asijskou zeleninovou směs

zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs) 700 gramů

K masu přidáme mrazenou zeleninu, směs uvedeme do varu a vše spolu dusíme dále pod pokličkou 10 minut

5. Smetanová zavářka

smetana sladká na vaření 200 mililitrů  škrob kukuřičný 1 čajová lžička

Ve smetaně rozmícháme kukuřičný škrob. Přidáme k masu se zeleninou a uvedeme do varu.

6. 

sůl

Podle chuti a potřeby můžeme jídlo dosolit.

7. 

Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie