Marinované kuřecí maso s asijskou zeleninou

Chutné kuřecí maso v jemné smetanové omáčce s asijskou zeleninovou směsí.
recept,fotorecept,kuřecí maso vykostěné,zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs),Kuřecí maso,Čínská kuchyně,Bezlepkové
Kuřecí maso
Čínská kuchyně
Ingredience
Ingredience
kuřecí maso vykostěné | 600 720 | gramů kcal | |
olej olivový | 20 176 | mililitrů kcal | |
olej slunečnicový | 3 405 | polévkové lžíce kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lžičky kcal | |
smetana sladká na vaření | 200 320 | mililitrů kcal | |
sójová omáčka | 20 28 | mililitrů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal | |
zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs) | 700 386 | gramů kcal | |
škrob kukuřičný | 1 19 | čajová lžička kcal |
Recept
1. Marinování masa
kuřecí maso vykostěné 600 gramů • sójová omáčka 20 mililitrů • olej olivový 20 mililitrů • paprika červená mletá 2 čajové lžičky
Kuřecí maso naložíme do marinády, kterou vytvoříme smícháním oleje, sójové omáčky a mleté červené papriky. Maso marinujeme několik hodin, nebo 1 - 2 dny.

2.
olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Na pánvi rozpálíme olej, maso do něj vložíme a prudce z obou stran opečeme.


4. Přidáme asijskou zeleninovou směs
zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs) 700 gramů
K masu přidáme mrazenou zeleninu, směs uvedeme do varu a vše spolu dusíme dále pod pokličkou 10 minut

5. Smetanová zavářka
smetana sladká na vaření 200 mililitrů • škrob kukuřičný 1 čajová lžička
Ve smetaně rozmícháme kukuřičný škrob. Přidáme k masu se zeleninou a uvedeme do varu.


7.
Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.

Dobrou chuť!