RECEPTY

Těstoviny s omáčkou z černé fazole

Těstoviny s omáčkou z černé fazole

Vynikající a výživné jídlo, které je v Asii také známé pod názvem "Jajangmyeon". Standardně se připravuje s vepřovým masem. My jsme tentokrát použili hovězí, ale dobré je také s kuřecím či s tofu.

recept,fotorecept,hovězí maso - roštěná,pasta z černé fazole,těstoviny - Špagety celozrnné,Těstoviny,Korejská kuchyně,Čínská kuchyně,Bezlaktózové

Těstoviny

Korejská kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory100gramů
cibule100gramů
cuketa100gramů
cukr krystalový1polévková lžíce
hovězí maso - roštěná400gramů
okurka salátová1kus
olej řepkový5polévkových lžic
pasta z černé fazole6polévkových lžic
pepř černý mletý¼čajové lžičky
semínka sezamová2polévkové lžíce
sůl½čajové lžičky
těstoviny - Špagety celozrnné600gramů
voda700mililitrů
voda2litry
ředkev bílá100gramů
škrob bramborový2čajové lžičky

 

Recept

1. 

hovězí maso - roštěná 400 gramů  olej řepkový 3 polévkové lžíce  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Maso si nakrájíme na malé kousky a prudce osmažíme na rozpáleném oleji ve woku dozlatova.

2. 

brambory 100 gramů  cibule 100 gramů  cuketa 100 gramů  ředkev bílá 100 gramů

Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky.

3. 

Zeleninu přidáme k masu.

4. 

Vše spolu opékáme za občasného promíchání.

5. 

olej řepkový 2 polévkové lžíce

Uprostřed pánve si uděláme kruhové místo a nalijeme trochu oleje.

6. 

pasta z černé fazole 6 polévkových lžic

Pastu smažíme na oleji za občasného míchání asi minutu.

7. 

Pastu smícháme se zbylým obsahem pánve.

8. 

voda 500 mililitrů  cukr krystalový 1 polévková lžíce

Přidáme vodu nebo vývar, ochutíme cukrem, promícháme a dusíme přikryté asi 10 minut.

9. 

škrob bramborový 2 čajové lžičky  voda 200 mililitrů

Škrob rozmícháme ve vodě...

10. 

... a postupně vmícháme do vařící se omáčky, která za chvíli zhoustne a je připravena k servírování.

11. 

semínka sezamová 2 polévkové lžíce

Sezamová semínka krátce opražíme na suché pánvičce.

12. 

okurka salátová 1 kus  těstoviny - Špagety celozrnné 600 gramů  voda 2 litry  sůl ½ čajové lžičky

Servírujeme s uvařenými těstovinami nebo s rýží. Ozdobíme okurkou a opraženými sezamovými semínky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie