Těstoviny s omáčkou z černé fazole

Vynikající a výživné jídlo, které je v Asii také známé pod názvem "Jajangmyeon". Standardně se připravuje s vepřovým masem. My jsme tentokrát použili hovězí, ale dobré je také s kuřecím či s tofu.
recept,fotorecept,hovězí maso - roštěná,pasta z černé fazole,těstoviny - Špagety celozrnné,Těstoviny,Bezlaktózové,Korejská kuchyně,Čínská kuchyně
Těstoviny
Korejská kuchyně
Ingredience
Ingredience
brambory | 100 92 | gramů kcal | |
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
cuketa | 100 18 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 1 61 | polévková lžíce kcal | |
hovězí maso - roštěná | 400 492 | gramů kcal | |
okurka salátová | 1 ?? | kus kcal | |
olej řepkový | 5 675 | polévkových lžic kcal | |
pasta z černé fazole | 6 167 | polévkových lžic kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
semínka sezamová | 2 172 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
těstoviny - Špagety celozrnné | 600 2070 | gramů kcal | |
voda | 700 0 | mililitrů kcal | |
voda | 2 0 | litry kcal | |
ředkev bílá | 100 22 | gramů kcal | |
škrob bramborový | 2 8 | čajové lžičky kcal |
Recept
1.
hovězí maso - roštěná 400 gramů • olej řepkový 3 polévkové lžíce • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Maso si nakrájíme na malé kousky a prudce osmažíme na rozpáleném oleji ve woku dozlatova.

2.
brambory 100 gramů • cibule 100 gramů • cuketa 100 gramů • ředkev bílá 100 gramů
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky.

3.
Zeleninu přidáme k masu.

4.
Vše spolu opékáme za občasného promíchání.



7.
Pastu smícháme se zbylým obsahem pánve.

8.
voda 500 mililitrů • cukr krystalový 1 polévková lžíce
Přidáme vodu nebo vývar, ochutíme cukrem, promícháme a dusíme přikryté asi 10 minut.


10.
... a postupně vmícháme do vařící se omáčky, která za chvíli zhoustne a je připravena k servírování.


12.
okurka salátová 1 kus • těstoviny - Špagety celozrnné 600 gramů • voda 2 litry • sůl ½ čajové lžičky
Servírujeme s uvařenými těstovinami nebo s rýží. Ozdobíme okurkou a opraženými sezamovými semínky.

Dobrou chuť!