Jak si dobře připravit tarhoňu. Tato chutná těstovina je velmi vhodnou přílohou k různým jídlům, ať už vařeným, pečeným nebo dušeným.
recept,fotorecept,tarhoňa,Těstoviny,Bezlaktózové
Těstoviny
Ukuchtil
Počet porcí
6
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká
1.
tarhoňa 400 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Tarhoňu propláchneme na sítku a necháme okapat. V přiměřeně velkém hrnci si zahřejeme olej a vsypeme do něj připravenou tarhoňu, kterou za stálého míchání na oleji opékáme. Kuličky se opékají nerovnoměrně, vznikne více barevných odstínů od světlé až k tmavší hnědé.
Dobrou chuť!
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
sůl | - | ||
tarhoňa | 400 | gramů | |
voda | - |