svetvemne.cz

Tarhoňa

    

Jak si dobře připravit tarhoňu. Tato chutná těstovina je velmi vhodnou přílohou k různým jídlům, ať už vařeným, pečeným nebo dušeným.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
olej slunečnicový3polévkové lžíce
sůl-
tarhoňa400gramů
voda-

1. 

tarhoňa 400 gramů  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Tarhoňu propláchneme na sítku a necháme okapat. V přiměřeně velkém hrnci si zahřejeme olej a vsypeme do něj připravenou tarhoňu, kterou za stálého míchání na oleji opékáme. Kuličky se opékají nerovnoměrně, vznikne více barevných odstínů od světlé až k tmavší hnědé.

2. 

sůl  voda

Opečenou tarhoňu osolíme a zalijeme cca 1,5 cm nad povrch vroucí vodou. Vaříme do vstřebání vody, zakryté v hrnci pod pokličkou. Během vaření párkrát promícháme, aby se nám tarhoňa nepřipálila. Po vstřebání vody tarhoňu odstavíme ze sporáku a necháme ji v zakrytém hrnci ještě dojít.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit