svetvemne.cz

Kofty z červené řepy

     

Karbanátky z červené řepy Čukunda kofta jsou velmi zdravé a chutné. Přestože se smaží v oleji, mastné nejsou. Podáváme je jako součást indického menu.

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

červená řepa 500 g

Syrovou červenou řepu oloupeme a omyjeme.

2. 

Polovinu nastrouháme nahrubo, polovinu najemno.

3. 

sůl 1 ČL  koření Garam masala ½ ČL  koření římský kmín mletý - jeera ½ ČL  koření koriandr mletý ½ ČL  koření kurkuma  ½ ČL  pepř chilli ¼ ČL

Přidáme sůl a koření.

4. 

mouka cizrnová hladká 70 g  mouka hladká 70 g

Přisypeme mouky, promícháme a necháme 10 minut odstát. Namísto cizrnové mouky můžeme použít také hladkou.

5. 

Ze směsi tvoříme menší kuličky, které jsou měkčí.

6. 

olej na smažení

Kuličky vložíme do horkého oleje. Chvíli počkáme a pokud se nám kuličky přilepily na dno, opatrně je vidličkou uvolníme. Smažíme asi 7-8 minut z jedné a rovněž z druhé strany.

7. 

Položíme je na papírový ubrousek.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit