Kofty z červené řepy

Karbanátky z červené řepy Čukunda kofta jsou velmi zdravé a chutné. Přestože se smaží v oleji, mastné nejsou. Podáváme je jako součást indického menu.
recept,fotorecept,červená řepa,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
koření římský kmín mletý - jeera | ½ 10 | čajové lžičky kcal | |
mouka cizrnová hladká | 70 271 | gramů kcal | |
Basmati rýže - základní recept na přípravu recept | 0 ?? | kcal | |
Indické chlebové placky Čapátí recept | 0 ?? | kcal | |
Pikantní jablečné čatní s kokosem recept | 0 ?? | kcal | |
Pórkový salát s jogurtem recept | 0 ?? | kcal | |
koření Garam masala | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
koření kurkuma | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
mouka hladká | 70 243 | gramů kcal | |
olej na smažení | 0 ?? | kcal | |
pepř chilli | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
Červená čočka se špenátem recept | 0 ?? | kcal | |
červená řepa | 500 240 | gramů kcal |
Recept

2.
Polovinu nastrouháme nahrubo, polovinu najemno.

3.
sůl 1 čajová lžička • koření Garam masala ½ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ½ čajové lžičky • koření kurkuma ½ čajové lžičky • pepř chilli ¼ čajové lžičky
Přidáme sůl a koření.

4.
mouka cizrnová hladká 70 gramů • mouka hladká 70 gramů
Přisypeme mouky, promícháme a necháme 10 minut odstát. Namísto cizrnové mouky můžeme použít také hladkou.

5.
Ze směsi tvoříme menší kuličky, které jsou měkčí.

6.
Kuličky vložíme do horkého oleje. Chvíli počkáme a pokud se nám kuličky přilepily na dno, opatrně je vidličkou uvolníme. Smažíme asi 7-8 minut z jedné a rovněž z druhé strany.

7.
Položíme je na papírový ubrousek.

8.
Basmati rýže - základní recept na přípravu recept • Pórkový salát s jogurtem recept • Pikantní jablečné čatní s kokosem recept • Červená čočka se špenátem recept • Indické chlebové placky Čapátí recept
Tip na servírování.

Dobrou chuť!