RECEPTY

Kofty z červené řepy

Kofty z červené řepy

Karbanátky z červené řepy Čukunda kofta jsou velmi zdravé a chutné. Přestože se smaží v oleji, mastné nejsou. Podáváme je jako součást indického menu.

recept,fotorecept,červená řepa,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně

Bezmasá jídla

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

koření koriandr mletý½čajové lžičky
koření římský kmín mletý - jeera½čajové lžičky
mouka cizrnová hladká70gramů
Basmati rýže - základní recept na přípravu recept-
Indické chlebové placky Čapátí recept-
Pikantní jablečné čatní s kokosem recept-
Pórkový salát s jogurtem recept-
koření Garam masala½čajové lžičky
koření kurkuma ½čajové lžičky
mouka hladká70gramů
olej na smažení-
pepř chilli¼čajové lžičky
sůl1čajová lžička
Červená čočka se špenátem recept-
červená řepa500gramů

 

Recept

1. 

červená řepa 500 gramů

Syrovou červenou řepu oloupeme a omyjeme.

2. 

Polovinu nastrouháme nahrubo, polovinu najemno.

3. 

sůl 1 čajová lžička  koření Garam masala ½ čajové lžičky  koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky  koření koriandr mletý ½ čajové lžičky  koření kurkuma  ½ čajové lžičky  pepř chilli ¼ čajové lžičky

Přidáme sůl a koření.

4. 

mouka cizrnová hladká 70 gramů  mouka hladká 70 gramů

Přisypeme mouky, promícháme a necháme 10 minut odstát. Namísto cizrnové mouky můžeme použít také hladkou.

5. 

Ze směsi tvoříme menší kuličky, které jsou měkčí.

6. 

olej na smažení

Kuličky vložíme do horkého oleje. Chvíli počkáme a pokud se nám kuličky přilepily na dno, opatrně je vidličkou uvolníme. Smažíme asi 7-8 minut z jedné a rovněž z druhé strany.

7. 

Položíme je na papírový ubrousek.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie