Kofty z červené řepy
Karbanátky z červené řepy Čukunda kofta jsou velmi zdravé a chutné. Přestože se smaží v oleji, mastné nejsou. Podáváme je jako součást indického menu.
recept,fotorecept,červená řepa,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ½ | čajové lžičky | |
koření římský kmín mletý - jeera | ½ | čajové lžičky | |
mouka cizrnová hladká | 70 | gramů | |
Basmati rýže - základní recept na přípravu recept | - | ||
Indické chlebové placky Čapátí recept | - | ||
Pikantní jablečné čatní s kokosem recept | - | ||
Pórkový salát s jogurtem recept | - | ||
koření Garam masala | ½ | čajové lžičky | |
koření kurkuma | ½ | čajové lžičky | |
mouka hladká | 70 | gramů | |
olej na smažení | - | ||
pepř chilli | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
Červená čočka se špenátem recept | - | ||
červená řepa | 500 | gramů |
Recept
2.
Polovinu nastrouháme nahrubo, polovinu najemno.
3.
sůl 1 čajová lžička • koření Garam masala ½ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ½ čajové lžičky • koření kurkuma ½ čajové lžičky • pepř chilli ¼ čajové lžičky
Přidáme sůl a koření.
4.
mouka cizrnová hladká 70 gramů • mouka hladká 70 gramů
Přisypeme mouky, promícháme a necháme 10 minut odstát. Namísto cizrnové mouky můžeme použít také hladkou.
5.
Ze směsi tvoříme menší kuličky, které jsou měkčí.
6.
Kuličky vložíme do horkého oleje. Chvíli počkáme a pokud se nám kuličky přilepily na dno, opatrně je vidličkou uvolníme. Smažíme asi 7-8 minut z jedné a rovněž z druhé strany.
7.
Položíme je na papírový ubrousek.
8.
Basmati rýže - základní recept na přípravu recept • Pórkový salát s jogurtem recept • Pikantní jablečné čatní s kokosem recept • Červená čočka se špenátem recept • Indické chlebové placky Čapátí recept
Tip na servírování.
Dobrou chuť!