svetvemne.cz

Pórkový salát s jogurtem

    

Skvělý salát, který se výborně hodí jako ochlazující raita k pikantním pokrmům. A nemusí to být výhradně jídla indické kuchyně.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. 

pórek 70 gramů

Pórek umyjeme, podélně překrojíme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Rozdělíme.

2. 

jogurt bílý 3,5% tuku 300 gramů

Přidáme jogurt a promícháme.

3. 

sůl ½ čajové lžičky  cukr krystalový 1 čajová lžička  koření máta sušená ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  citronová šťáva 1 polévková lžíce

Vmícháme sůl, cukr, sušenou mátu, pepř a citronovou šťávu. Necháme půl až hodinu v chladu odpočívat.

4. 

Basmati rýže - základní recept na přípravu recept  Červená čočka se špenátem recept  Kofty z červené řepy recept  Pikantní jablečné čatní s kokosem recept  Indické chlebové placky Čapátí recept

Indické studené omáčky-raity by měly tvořit jednu z nabízených složek indického menu. Inspirujte se!

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit