svetvemne.cz

Čočkový masala dál

    

Zkuste i ve vaší kuchyni vykouzlit tuto velmi chutnou a zdravou luštěninovou kaši. Můžete ji servírovat jako přílohu spolu s rýží. Pro zpestření doplňte vajíčko, grilovanou zeleninu, tofu či maso.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření římský kmín mletý - jeera½čajové lžičky
Pískavice řecké seno - sušené listy2čajové lžičky
bobkový list1kus
cibule100gramů
koření Garam masala1čajová lžička
koření kurkuma ½čajové lžičky
máslo40gramů
pepř černý mletý¼čajové lžičky
rajčata150gramů
sůl1čajová lžička
sůl1špetka
voda750mililitrů
zázvor mletý¼čajové lžičky
česnek3stroužky
čočka červená500gramů

1. 

čočka červená 500 gramů

Čočku třikrát propláchneme ve studené vodě.

2. 

voda 750 mililitrů  sůl 1 čajová lžička

Čočku zalijeme vodou a uvaříme asi 15 minut.

3. 

Pískavice řecké seno - sušené listy 2 čajové lžičky

Když je čočka téměř úplně rozvařená, odstavíme ji a přimícháme pískavici.

4. 

máslo 40 gramů  cibule 100 gramů  koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky  bobkový list 1 kus

Cibulku pomalu smažíme na másle s kmínem a bobkovým listem.

5. 

sůl 1 špetka  česnek 3 stroužky  zázvor mletý ¼ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  koření kurkuma  ½ čajové lžičky

Dochutíme pepřem, kurkumou, solí, nadrobno nasekaným česnekem a zázvorem. Pro pikantní verzi je správný čas přidat kousek nakrájené chilli papričky.

6. 

rajčata 150 gramů

Přidáme nadrobno nakrájená rajčata a povaříme doměkka.

7. 

koření Garam masala 1 čajová lžička

Nakonec dochutíme směsí koření Garam Masala.

8. 

Směs přimícháme k uvařené čočce.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit