svetvemne.cz

Čočkový masala dál

     

Zkuste i ve vaší kuchyni vykouzlit tuto velmi chutnou a zdravou luštěninovou kaši. Můžete ji servírovat jako přílohu spolu s rýží. Pro zpestření doplňte vajíčko, grilovanou zeleninu, tofu či maso.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření římský kmín mletý - jeera½čajové lžičky
Bobkový list1kus
Cibule100gramů
Koření garam masala1čajová lžička
Koření kurkuma ½čajové lžičky
Máslo40gramů
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Pískavice řecké seno - sušené listy2čajové lžičky
Rajčata150gramů
Sůl1čajová lžička
Sůl1špetka
Voda750mililitrů
Zázvor mletý¼čajové lžičky
Česnek3stroužky
Čočka červená500gramů

1. 

čočka červená 500 g

Čočku třikrát propláchneme ve studené vodě.

2. 

voda 750 ml  sůl 1 ČL

Čočku zalijeme vodou a uvaříme asi 15 minut.

3. 

Pískavice řecké seno - sušené listy 2 ČL

Když je čočka téměř úplně rozvařená, odstavíme ji a přimícháme pískavici.

4. 

máslo 40 g  cibule 100 g  koření římský kmín mletý - jeera ½ ČL  bobkový list 1 ks

Cibulku pomalu smažíme na másle s kmínem a bobkovým listem.

5. 

sůl 1 špetka  česnek 3 stroužky  zázvor mletý ¼ ČL  pepř černý mletý ¼ ČL  koření kurkuma  ½ ČL

Dochutíme pepřem, kurkumou, solí, nadrobno nasekaným česnekem a zázvorem. Pro pikantní verzi je správný čas přidat kousek nakrájené chilli papričky.

6. 

rajčata 150 g

Přidáme nadrobno nakrájená rajčata a povaříme doměkka.

7. 

koření Garam masala 1 ČL

Nakonec dochutíme směsí koření Garam Masala.

8. 

Směs přimícháme k uvařené čočce.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit