Čočkový masala dál
Zkuste i ve vaší kuchyni vykouzlit tuto velmi chutnou a zdravou luštěninovou kaši. Můžete ji servírovat jako přílohu spolu s rýží. Pro zpestření doplňte vajíčko, grilovanou zeleninu, tofu či maso.
recept,fotorecept,čočka červená,Omáčky a prívarky,Bezlepkové,Recepty indické kuchyně
Omáčky a prívarky
Recepty indické kuchyně
Ingredience
Ingredience
koření římský kmín mletý - jeera | ½ | čajové lžičky | |
Pískavice řecké seno - sušené listy | 2 | čajové lžičky | |
bobkový list | 1 | kus | |
cibule | 100 | gramů | |
koření Garam masala | 1 | čajová lžička | |
koření kurkuma | ½ | čajové lžičky | |
máslo | 40 | gramů | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
rajčata | 150 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | 1 | špetka | |
voda | 750 | mililitrů | |
zázvor mletý | ¼ | čajové lžičky | |
česnek | 3 | stroužky | |
čočka červená | 500 | gramů |
Recept
3.
Pískavice řecké seno - sušené listy 2 čajové lžičky
Když je čočka téměř úplně rozvařená, odstavíme ji a přimícháme pískavici.
4.
máslo 40 gramů • cibule 100 gramů • koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky • bobkový list 1 kus
Cibulku pomalu smažíme na másle s kmínem a bobkovým listem.
5.
sůl 1 špetka • česnek 3 stroužky • zázvor mletý ¼ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • koření kurkuma ½ čajové lžičky
Dochutíme pepřem, kurkumou, solí, nadrobno nasekaným česnekem a zázvorem. Pro pikantní verzi je správný čas přidat kousek nakrájené chilli papričky.
8.
Směs přimícháme k uvařené čočce.
Dobrou chuť!