RECEPTY

Polévka z ryzců

Polévka z ryzců

Hustá polévka z oblíbených podzimních hub s bramborami a zeleninou. Tato houbová polévka vás nejen zasytí, ale i zahřeje!

recept,fotorecept,Ryzec pravý,Houbové polévky,Polévky,Bezlaktózové,Veganské recepty,Vegetariánské recepty

Houbové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Ryzec pravý800gramů
brambory200gramů
celer100gramů
cibule150gramů
kmín drcený½čajové lžičky
mouka hladká1polévková lžíce
mrkev100gramů
olej slunečnicový6polévkových lžic
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý½čajové lžičky
petrželová nať0
sůl1.5čajové lžičky
voda1.2litru
voda200mililitrů
česnek3stroužky

 

Recept

1. 

Ryzec pravý 800 gramů

Houby omyjeme a nakrájíme.

2. 

mrkev 100 gramů  celer 100 gramů

Zeleninu očistíme, omyjeme a nahrubo nastrouháme.

3. 

brambory 200 gramů

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme.

4. 

cibule 150 gramů  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.

5. 

sůl 1.5 čajové lžičky  kmín drcený ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

K cibuli přidáme zeleninu, sůl a koření. Promícháme a krátce povaříme.

6. 

voda 1.2 litru

Přilijeme vodu...

7. 

... a přidáme brambory. Vaříme 25 minut.

8. 

olej slunečnicový 3 polévkové lžíce  mouka hladká 1 polévková lžíce  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  voda 200 mililitrů

Na oleji osmažíme mouku, přidáme papriku a zalijeme vodou. Uvaříme jíšku.

9. 

Jíšku přilijeme do polévky a převaříme.

10. 

česnek 3 stroužky

Nakonec do polévky zamícháme očištěné a prolisované stroužky česneku...

11. 

petrželová nať

... a nasekanou petrželovou nať.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie