Polévka z ryzců
Hustá polévka z oblíbených podzimních hub s bramborami a zeleninou. Tato houbová polévka vás nejen zasytí, ale i zahřeje!
recept,fotorecept,Ryzec pravý,Houbové polévky,Polévky,Bezlaktózové,Veganské recepty,Vegetariánské recepty
Houbové polévky
Ingredience
Ingredience
Ryzec pravý | 800 | gramů | |
brambory | 200 | gramů | |
celer | 100 | gramů | |
cibule | 150 | gramů | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
mrkev | 100 | gramů | |
olej slunečnicový | 6 | polévkových lžic | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petrželová nať | 0 | ||
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
voda | 1.2 | litru | |
voda | 200 | mililitrů | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
4.
cibule 150 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.
5.
sůl 1.5 čajové lžičky • kmín drcený ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
K cibuli přidáme zeleninu, sůl a koření. Promícháme a krátce povaříme.
7.
... a přidáme brambory. Vaříme 25 minut.
8.
olej slunečnicový 3 polévkové lžíce • mouka hladká 1 polévková lžíce • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • voda 200 mililitrů
Na oleji osmažíme mouku, přidáme papriku a zalijeme vodou. Uvaříme jíšku.
9.
Jíšku přilijeme do polévky a převaříme.
Dobrou chuť!