svetvemne.cz

Bramborový salát

     

Výborný bramborový salát se sníženým obsahem cholesterolu.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Brambory1.5kilogram
Cibule100gramů
Cukr krystalový1polévková lžíce
Hořčice plnotučná
Majonéza light150gramů
Ocet3polévkové lžíce
Okurka sterilovaná kyselá200gramů
Olej olivový2polévkové lžíce
Pepř černý mletý¾čajové lžičky
Sterilovaná směs (karotka s hráškem)300gramů
Sůl2čajové lžičky
Voda200mililitrů

1. 

brambory 1.5 kg

Brambory uvaříme ve slupce ve vodě téměř doměkka. Vodu slijeme, brambory necháme vychladnout a oloupeme je.

2. 

voda 200 ml  cukr krystalový 1 PL  sůl 2 ČL  pepř černý mletý ¾ ČL  olej olivový 2 PL  ocet 3 PL

Z vody, cukru, soli, pepře, oleje a octa si uvaříme nálev, který necháme krátce přejít varem a vychladíme ho ve vodní lázni.

3. 

cibule 100 g  sterilovaná směs (karotka s hráškem) 300 g  okurka sterilovaná kyselá 200 g  hořčice plnotučná

Brambory nakrájíme na kostičky, nebo protlačíme přes kolečko na krájení brambor na bramborový salát. Do brambor přidáme najemno nakrájenou cibuli, hrášek, mrkev, nadrobno nakrájené okurky, podle chuti hořčici a zalijeme nálevem. Pokud je salát málo kyselý přilijeme do něj podle chuti kyselou vodu z okurek. Jemně promícháme a necháme v chladu 3-4 hodiny odstát.

4. 

majonéza light 150 g

Před podáváním do něj zamícháme přiměřené množství majonézy, ale můžeme ho podávat i bez ní.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit