RECEPTY

Hovězí polévka

Hovězí polévka

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Polévku podáváme s játrovými nebo krupicovými knedlíčky.

recept,fotorecept,mrkev,petržel,hovězí přední,Masové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty

Masové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Hmotnost porce

658 g

Energie porce

241 kcal

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

brambory

200

184

gramů

kcal

celer

50

25

gramů

kcal

cibule

80

36

gramů

kcal

hovězí přední

500

900

gramů

kcal

kedluben

100

29

gramů

kcal

mrkev

250

113

gramů

kcal

petržel

250

158

gramů

kcal

sůl

2

0

čajové lžičky

kcal

voda

2500

0

mililitrů

kcal

 

Recept

1. 

mrkev 250 gramů  petržel 250 gramů  cibule 80 gramů  brambory 200 gramů  kedluben 100 gramů  celer 50 gramů  hovězí přední 500 gramů

Zeleninu očistíme, omyjeme a vložíme v celku do hrnce. Přidáme omyté maso.

Zeleninu očistíme, omyjeme a vložíme v celku...

2. 

voda 2500 mililitrů  sůl 2 čajové lžičky

Obsah hrnce zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a pomalým zahříváním (aby se nám polévka nezakalila) přivedeme do varu. Teplotu stáhneme a za mírného varu vaříme cca 1,5 hodiny. Hrnec částečně zakryjeme tak, aby mohla unikat pára a polévka nevykypěla. Ze začátku z povrchu polévky sbíráme lžící pěnu - vysráženou krev z masa.

Obsah hrnce zalijeme studenou vodou, přidáme...

3. 

Po uvaření polévku přecedíme přes sítko. Zeleninu a maso nakrájíme.

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit