RECEPTY

Hovězí polévka

Hovězí polévka

Polévku podáváme s játrovými nebo krupicovými knedlíčky.

recept,fotorecept,mrkev,petržel,hovězí přední,Masové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Masové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory200gramů
celer50gramů
cibule80gramů
hovězí přední500gramů
kedluben100gramů
mrkev250gramů
petržel250gramů
sůl2čajové lžičky
voda2500mililitrů

 

Recept

1. 

mrkev 250 gramů  petržel 250 gramů  cibule 80 gramů  brambory 200 gramů  kedluben 100 gramů  celer 50 gramů  hovězí přední 500 gramů

Zeleninu očistíme, omyjeme a vložíme v celku do hrnce. Přidáme omyté maso.

2. 

voda 2500 mililitrů  sůl 2 čajové lžičky

Obsah hrnce zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a pomalým zahříváním (aby se nám polévka nezakalila) přivedeme do varu. Teplotu stáhneme a za mírného varu vaříme cca 1,5 hodiny. Hrnec částečně zakryjeme tak, aby mohla unikat pára a polévka nevykypěla. Ze začátku z povrchu polévky sbíráme lžící pěnu - vysráženou krev z masa.

3. 

Po uvaření polévku přecedíme přes sítko. Zeleninu a maso nakrájíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit