Kuřecí polévka s růžičkovou kapustou a domácími nudlemi

Jednoduchá masovo-zeleninová polévka s vlastnoručně připravenými domácími nudlemi.
recept,fotorecept,kuřecí hřbety,kapusta růžičková mražená,Masové polévky,Bezlaktózové
Masové polévky
Ingredience
Ingredience
| brambory | 1 ?? | kus kcal | |
| bujón kuřecí | 1 ?? | kus kcal | |
| cibule | 1 ?? | kus kcal | |
| fazolové lusky zelené mražené | 80 24 | gramů kcal | |
| kapusta růžičková mražená | 15 ?? | kcal | |
| kmín drcený | 1 4 | špetka kcal | |
| koření nové | 1 ?? | kus kcal | |
| krupice | 150 524 | gramů kcal | |
| kuřecí hřbety | 400 800 | gramů kcal | |
| mrkev | 3 ?? | kusy kcal | |
| pepř černý celé | 5 ?? | kcal | |
| petržel | 1 ?? | kus kcal | |
| petrželová nať | 0 ?? | kcal | |
| sůl | 0 ?? | kcal | |
| sůl | 3 0 | gramy kcal | |
| sůl zeleninová | 2 0 | polévkové lžíce kcal | |
| vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
| česnek | 1 6 | stroužek kcal |
Recept
1.
kuřecí hřbety 400 gramů • sůl
Omyté kuřecí drůbky zalijeme přibližně 2 litry vody a dáme je vařit. Když začnou vřít, z polévky odebereme pěnu. Přidáme sůl a necháme pomalu vařit.

2.
cibule 1 kus • česnek 1 stroužek • brambory 1 kus • mrkev 3 kusy • petržel 1 kus • kmín drcený 1 špetka • koření nové 1 kus • pepř černý celé 5 ks • sůl zeleninová 2 polévkové lžíce • bujón kuřecí 1 kus
Do polévky přidáme očištěnou cibuli, česnek, bramboru, očištěnou kořenovou zeleninu a kuřecí bujón. Polévku ochutíme kmínem, pepřem a vegetou.

3.
kapusta růžičková mražená 15 ks • fazolové lusky zelené mražené 80 gramů • petrželová nať
Asi 15 minut před koncem vaření (když jsou drůbky a zelenina téměř měkké) přidáme do polévky mrazenou růžičkovou kapustu a mrazené fazolové lusky (pokud máme k dispozici čerstvou kapustu, vaříme o něco déle). Polévku dovaříme a dochutíme nakrájenou petrželkou.

4.
Po dovaření vyndáme kořenovou zeleninu a bramboru, nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Vyndáme i kuřecí drůbky, obereme z nich maso, které dáme do polévky.

5. Domácí nudle
vejce slepičí 1 kus • sůl 3 gramy • krupice 150 gramů
Z mouky, vejce a soli vypracujeme tuhé těsto. Mouky by mělo být přesně tolik, kolik si vejce vezme.

6.
Rozválíme na pomoučeném vále natenko.

7.
Těsto rozkrájíme na stejně široké pásy, které posypeme moukou a naskládáme na sebe.

8.
Pokrájíme na hrubší nudle.

9.
Nudle necháme chvíli oschnout.

10.
Uvaříme je v osolené vodě s kapkou oleje asi 2-3 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Scedíme, propláchneme studenou vodou a po odkapání dáme do polévky.

Dobrou chuť!























