Telecí dršťková polévka
Jemná dršťková polévka z telecích drštěk, bez cibule v jíšce.
recept,fotorecept,telecí dršťky,Masové polévky,Bezlaktózové
Masové polévky
Ingredience
Ingredience
celer | 50 | gramů | |
cibule | 100 | gramů | |
majoránka | 2 | čajové lžičky | |
mouka hladká | 1.5 | polévkové lžíce | |
mrkev | 150 | gramů | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
petržel | 100 | gramů | |
sádlo | 1 | polévková lžíce | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
telecí dršťky | 1 | kilogram | |
voda | - | ||
voda | 2 | litry | |
voda | 250 | mililitrů | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
3.
voda 2 litry • cibule 100 gramů • česnek 4 stroužky • mrkev 150 gramů • petržel 100 gramů • celer 50 gramů • sůl 1 čajová lžička
Po půlhodině vodu slijeme, dršťky propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce a opět zalijeme studenou vodou. Přidáme očištěnou zeleninu, osolíme a vaříme asi 2 hodiny (do změknutí drštěk).
4.
Držky vyjmeme, vychladíme a nakrájíme. Podle toho, jak chceme mít polévku hustou, použijeme potřebné množství drštěk (ostatní si můžeme dát zmrazit a připravit je jindy).
5.
Zeleninu vyjmeme a pokrájíme. Dršťky i zeleninu vložíme do vody, v níž se podruhé vařily.
9.
majoránka 2 čajové lžičky • sůl
... a přilijeme ji do polévky. Provaříme a přidáme majoránku. Podle chuti dosolíme.
Dobrou chuť!