svetvemne.cz

Telecí dršťková polévka

     

Jemná dršťková polévka z telecích drštěk, bez cibule v jíšce.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Celer50gramů
Cibule100gramů
Majoránka2čajové lžičky
Mouka hladká1.5polévkové lžíce
Mrkev150gramů
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Petržel100gramů
Sádlo1polévková lžíce
Sůl1čajová lžička
Sůl
Telecí dršťky1kilogram
Voda
Voda2litry
Voda250mililitrů
Česnek4stroužky

1. 

telecí dršťky 1 kg

Dršťky opláchneme pod tekoucí vodou a celý velký kus propereme v rukou.

2. 

voda

Vložíme je do hrnce se studenou vodou, půl hodiny vaříme.

3. 

voda 2 l  cibule 100 g  česnek 4 stroužky  mrkev 150 g  petržel 100 g  celer 50 g  sůl 1 ČL

Po půlhodině vodu slijeme, dršťky propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce a opět zalijeme studenou vodou. Přidáme očištěnou zeleninu, osolíme a vaříme asi 2 hodiny (do změknutí drštěk).

4. 

Držky vyjmeme, vychladíme a nakrájíme. Podle toho, jak chceme mít polévku hustou, použijeme potřebné množství drštěk (ostatní si můžeme dát zmrazit a připravit je jindy).

5. 

Zeleninu vyjmeme a pokrájíme. Dršťky i zeleninu vložíme do vody, v níž se podruhé vařily.

6. 

sádlo 1 PL  mouka hladká 1.5 PL

Na sádle osmažíme mouku.

7. 

paprika červená mletá 2 ČL

Přimícháme papriku...

8. 

voda 250 ml

... a zalijeme vývarem z drštěk (případně vodou). Jíšku rozvaříme...

9. 

majoránka 2 ČL  sůl

... a přilijeme ji do polévky. Provaříme a přidáme majoránku. Podle chuti dosolíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit