svetvemne.cz

Telecí dršťková polévka

     

Jemná dršťková polévka z telecích drštěk, bez cibule v jíšce.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Celer50gramů
Cibule100gramů
Majoránka2čajové lžičky
Mouka hladká1.5polévkové lžíce
Mrkev150gramů
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Petržel100gramů
Sádlo1polévková lžíce
Sůl1čajová lžička
Sůl
Telecí dršťky1kilogram
Voda
Voda2litry
Voda250mililitrů
Česnek4stroužky

1. 

telecí dršťky 1 kg

Dršťky opláchneme pod tekoucí vodou a celý velký kus propereme v rukou.

2. 

voda

Vložíme je do hrnce se studenou vodou, půl hodiny vaříme.

3. 

voda 2 l  cibule 100 g  česnek 4 stroužky  mrkev 150 g  petržel 100 g  celer 50 g  sůl 1 ČL

Po půlhodině vodu slijeme, dršťky propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce a opět zalijeme studenou vodou. Přidáme očištěnou zeleninu, osolíme a vaříme asi 2 hodiny (do změknutí drštěk).

4. 

Držky vyjmeme, vychladíme a nakrájíme. Podle toho, jak chceme mít polévku hustou, použijeme potřebné množství drštěk (ostatní si můžeme dát zmrazit a připravit je jindy).

5. 

Zeleninu vyjmeme a pokrájíme. Dršťky i zeleninu vložíme do vody, v níž se podruhé vařily.

6. 

sádlo 1 PL  mouka hladká 1.5 PL

Na sádle osmažíme mouku.

7. 

paprika červená mletá 2 ČL

Přimícháme papriku...

8. 

voda 250 ml

... a zalijeme vývarem z drštěk (případně vodou). Jíšku rozvaříme...

9. 

majoránka 2 ČL  sůl

... a přilijeme ji do polévky. Provaříme a přidáme majoránku. Podle chuti dosolíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit