svetvemne.cz

Telecí dršťková polévka

    

Jemná dršťková polévka z telecích drštěk, bez cibule v jíšce.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
celer50gramů
cibule100gramů
majoránka2čajové lžičky
mouka hladká1.5polévkové lžíce
mrkev150gramů
paprika červená mletá2čajové lžičky
petržel100gramů
sádlo1polévková lžíce
sůl1čajová lžička
sůl-
telecí dršťky1kilogram
voda-
voda2litry
voda250mililitrů
česnek4stroužky

1. 

telecí dršťky 1 kilogram

Dršťky opláchneme pod tekoucí vodou a celý velký kus propereme v rukou.

2. 

voda

Vložíme je do hrnce se studenou vodou, půl hodiny vaříme.

3. 

voda 2 litry  cibule 100 gramů  česnek 4 stroužky  mrkev 150 gramů  petržel 100 gramů  celer 50 gramů  sůl 1 čajová lžička

Po půlhodině vodu slijeme, dršťky propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce a opět zalijeme studenou vodou. Přidáme očištěnou zeleninu, osolíme a vaříme asi 2 hodiny (do změknutí drštěk).

4. 

Držky vyjmeme, vychladíme a nakrájíme. Podle toho, jak chceme mít polévku hustou, použijeme potřebné množství drštěk (ostatní si můžeme dát zmrazit a připravit je jindy).

5. 

Zeleninu vyjmeme a pokrájíme. Dršťky i zeleninu vložíme do vody, v níž se podruhé vařily.

6. 

sádlo 1 polévková lžíce  mouka hladká 1.5 polévkové lžíce

Na sádle osmažíme mouku.

7. 

paprika červená mletá 2 čajové lžičky

Přimícháme papriku...

8. 

voda 250 mililitrů

... a zalijeme vývarem z drštěk (případně vodou). Jíšku rozvaříme...

9. 

majoránka 2 čajové lžičky  sůl

... a přilijeme ji do polévky. Provaříme a přidáme majoránku. Podle chuti dosolíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit