RECEPTY

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Klasická, tradiční oblíbená polévka.

recept,fotorecept,párky frankfurtské,Masové polévky

Masové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory600gramů
cibule150gramů
majoránka-
mouka hladká80gramů
paprika červená mletá3čajové lžičky
párky frankfurtské300gramů
sádlo60gramů
voda1.8litru
česnek2stroužky

 

Recept

1. 

brambory 600 gramů

Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na malé kostičky.

2. 

cibule 150 gramů  sádlo 60 gramů

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na sádle.

3. 

mouka hladká 80 gramů

Přidáme mouku a osmahneme.

4. 

paprika červená mletá 3 čajové lžičky

Přisypeme papriku, promícháme...

5. 

voda 1.8 litru

... zalijeme vodou a metličkou dobře rozmícháme. Jíšku vaříme za častého míchání 10 minut.

6. 

K jíšce přidáme brambory, a uvaříme je doměkka (10 minut). Polévku osolíme a občas promícháváme.

7. 

párky frankfurtské 300 gramů

Párky nakrájíme na tenká kolečka.

8. 

Přidáme je do polévky a 10 minut povaříme.

9. 

česnek 2 stroužky

Nakonec přidáme do polévky očištěný, prolisovaný česnek...

10. 

majoránka

... a majoránku.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie