Čočková polévka s opečenými párky

Výborná svačinové polévka. Podáváme s čerstvým pečivem.
recept,fotorecept,brambory,paprika červená mletá,párky debrecínske,čočka sterilovaná,Masové polévky,Sezónní recepty
Masové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 400 368 | gramů kcal | |
cibule | 1 ?? | kus kcal | |
mouka hladká | 2 105 | polévkové lžíce kcal | |
olej slunečnicový | 3 405 | polévkové lžíce kcal | |
paprika červená mletá | 3 48 | čajové lžičky kcal | |
párky debrecínske | 6 ?? | kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 1.5 0 | litru kcal | |
voda | 3 0 | decilitry kcal | |
česnek | 0 ?? | kcal | |
čočka sterilovaná | 500 385 | gramů kcal |
Recept
1. Příprava brambor
brambory 400 gramů • voda 1.5 litru • sůl 2 čajové lžičky
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme. Vaříme v osolené vodě doměkka.

2. Příprava jíšky
cibule 1 kus • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce • mouka hladká 2 polévkové lžíce • paprika červená mletá 3 čajové lžičky • voda 3 decilitry
Očistíme a nakrájíme cibuli. Osmahneme ji na oleji, přidáme mouku, mletou papriku, pár vteřin osmahneme a zalijeme vodou. Jíšku do hladka rozvaříme.

3.
párky debrecínske 6 ks
Párky nakrájíme na kolečka, protože použité debrecínske párky jsou mastnější, opečeme je na suché pánvi.

4. Čočka
čočka sterilovaná 500 gramů
Suchou čočku uvaříme doměkka nebo použijeme k přípravě polévky hotovou sterilovanou čočku z konzervy. Přidáme ji do uvařených brambor.

5.
Do polévky přecedíme rozvařenou jíšku. Všechno spolu necháme vařit. Podle chuti můžeme přidat prolisovaný česnek, případně polévku dosolit.

6.
Nakonec přisypeme opražené párky, zamícháme a podáváme.

Dobrou chuť!