Zapečený sladký brambor s dýní hokaido
Příloha plná vitaminů, vhodná zejména ke kuřecímu a hovězímu masu.
recept,fotorecept,brambory sladké ,dýně hokaido,Zeleninové přílohy,,Bezlepkové
Zeleninové přílohy
Ingredience
Ingredience
brambory sladké | 500 | gramů | |
dýně hokaido | 500 | gramů | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
slanina oravská | 80 | gramů | |
sýr Parmezán | 100 | gramů |
Recept
1.
brambory sladké 500 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Jeden větší sladký brambor oloupeme, nakrájíme na plátky a poklademe na mírně vymaštěný pekáč.
2.
dýně hokaido 500 gramů
Dýni hokaido zbavíme vrchní tvrdé slupky a vydlabeme měkké jádro se semínky. Nakrájíme na plátky a naskládáme do pekáče na brambory.
3.
slanina oravská 80 gramů
Kousek slaniny nakrájíme na tenké proužky a ty rovnoměrně rozmístíme na dýňovou vrstvu.
4.
sýr Parmezán 100 gramů
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut na 200 °C. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme dalších 10 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezíská červený nádech.
Dobrou chuť!