svetvemne.cz

Zapečený sladký brambor s dýní hokaido

    

Příloha plná vitaminů, vhodná zejména ke kuřecímu a hovězímu masu.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
brambory sladké 500gramů
dýně hokaido500gramů
olej slunečnicový3polévkové lžíce
slanina oravská80gramů
sýr Parmezán100gramů

1. 

brambory sladké  500 gramů  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Jeden větší sladký brambor oloupeme, nakrájíme na plátky a poklademe na mírně vymaštěný pekáč.

2. 

dýně hokaido 500 gramů

Dýni hokaido zbavíme vrchní tvrdé slupky a vydlabeme měkké jádro se semínky. Nakrájíme na plátky a naskládáme do pekáče na brambory.

3. 

slanina oravská 80 gramů

Kousek slaniny nakrájíme na tenké proužky a ty rovnoměrně rozmístíme na dýňovou vrstvu.

4. 

sýr Parmezán 100 gramů

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut na 200 °C. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme dalších 10 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezíská červený nádech.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit