Zapečený sladký brambor s dýní hokaido

Příloha plná vitaminů, vhodná zejména ke kuřecímu a hovězímu masu.
recept,fotorecept,brambory sladké ,dýně hokaido,Zeleninové přílohy,,Bezlepkové
Zeleninové přílohy
Ingredience
Ingredience
brambory sladké | 500 310 | gramů kcal | |
dýně hokaido | 500 200 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 3 405 | polévkové lžíce kcal | |
slanina oravská | 80 472 | gramů kcal | |
sýr Parmezán | 100 392 | gramů kcal |
Recept
1.
brambory sladké 500 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Jeden větší sladký brambor oloupeme, nakrájíme na plátky a poklademe na mírně vymaštěný pekáč.

2.
dýně hokaido 500 gramů
Dýni hokaido zbavíme vrchní tvrdé slupky a vydlabeme měkké jádro se semínky. Nakrájíme na plátky a naskládáme do pekáče na brambory.

3.
slanina oravská 80 gramů
Kousek slaniny nakrájíme na tenké proužky a ty rovnoměrně rozmístíme na dýňovou vrstvu.

4.
sýr Parmezán 100 gramů
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut na 200 °C. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme dalších 10 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezíská červený nádech.

Dobrou chuť!