Batáty s cizrnou a jogurtovo-okurkovým dresinkem

Vynikající a sytý bezmasý oběd či večeře.
recept,fotorecept,brambory sladké ,okurka salátová,česnek,jogurt bílý 3,5% tuku,cizrna sterilizovaná,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Recepty pro ActiFry 2v1,,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla › Vegetariánské recepty › Recepty pro ActiFry 2v1 › Bezlepkové › Sezona - Česnek › Sezona - Okurky ›Ingredience
Ingredience
brambory sladké | 1 620 | kilogram kcal | |
cizrna sterilizovaná | 250 313 | gramů kcal | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 250 175 | mililitrů kcal | |
okurka salátová | 150 24 | gramů kcal | |
olej olivový | 1 44 | čajová lžička kcal | |
rozmarýn sušený | 0 ?? | kcal | |
česnek | 1 6 | stroužek kcal |
Recept
1.
brambory sladké 1 kilogram
Batáty - sladké brambory omyjeme, neloupeme, jemně odkrojíme případné dřevnaté části a nakrájíme na kostičky.

2.
olej olivový 1 čajová lžička • rozmarýn sušený
Batáty vložíme do ActiFry hrnce, přidáme olej a větvičku rozmarýnu, nastavíme program pečení a za 35 - 40 minut upečeme. Můžeme je upéct i v troubě rozložené na papíru na pečení.

3.
okurka salátová 150 gramů • česnek 1 stroužek • jogurt bílý 3,5% tuku 250 mililitrů
Okurku omyjeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme očištěný a nastrouhaný česnek. Promícháme a přidáme jogurt.

4.
Jogurt s okurkou smícháme a uložíme do chladničky.


6.
... přidáme upečené batáty a smícháme.

7.
Rozdělíme na dva talíře, podle chuti můžeme, ale také nemusíme, posolit a polijeme připraveným dresinkem.

Dobrou chuť!