Batáty s cizrnou a jogurtovo-okurkovým dresinkem
Vynikající a sytý bezmasý oběd či večeře.
recept,fotorecept,brambory sladké ,okurka salátová,česnek,jogurt bílý 3,5% tuku,cizrna sterilizovaná,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Recepty pro ActiFry 2v1,,Bezlepkové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla Vegetariánské recepty Recepty pro ActiFry 2v1 Bezlepkové Sezónní recepty Sezona - Okurky Sezona - Česnek
Ingredience
Ingredience
brambory sladké | 1 | kilogram | |
cizrna sterilizovaná | 250 | gramů | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 250 | mililitrů | |
okurka salátová | 150 | gramů | |
olej olivový | 1 | čajová lžička | |
rozmarýn sušený | - | ||
česnek | 1 | stroužek |
Recept
1.
brambory sladké 1 kilogram
Batáty - sladké brambory omyjeme, neloupeme, jemně odkrojíme případné dřevnaté části a nakrájíme na kostičky.
2.
olej olivový 1 čajová lžička • rozmarýn sušený
Batáty vložíme do ActiFry hrnce, přidáme olej a větvičku rozmarýnu, nastavíme program pečení a za 35 - 40 minut upečeme. Můžeme je upéct i v troubě rozložené na papíru na pečení.
3.
okurka salátová 150 gramů • česnek 1 stroužek • jogurt bílý 3,5% tuku 250 mililitrů
Okurku omyjeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme očištěný a nastrouhaný česnek. Promícháme a přidáme jogurt.
4.
Jogurt s okurkou smícháme a uložíme do chladničky.
6.
... přidáme upečené batáty a smícháme.
7.
Rozdělíme na dva talíře, podle chuti můžeme, ale také nemusíme, posolit a polijeme připraveným dresinkem.
Dobrou chuť!