RECEPTY

Batáty s cizrnou a jogurtovo-okurkovým dresinkem

Batáty s cizrnou a jogurtovo-okurkovým dresinkem

Vynikající a sytý bezmasý oběd či večeře.

recept,fotorecept,brambory sladké ,okurka salátová,česnek,jogurt bílý 3,5% tuku,cizrna sterilizovaná,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Recepty pro ActiFry 2v1,,Bezlepkové

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory sladké 1kilogram
cizrna sterilizovaná250gramů
jogurt bílý 3,5% tuku250mililitrů
okurka salátová150gramů
olej olivový1čajová lžička
rozmarýn sušený-
česnek1stroužek

 

Recept

1. 

brambory sladké  1 kilogram

Batáty - sladké brambory omyjeme, neloupeme, jemně odkrojíme případné dřevnaté části a nakrájíme na kostičky.

2. 

olej olivový 1 čajová lžička  rozmarýn sušený

Batáty vložíme do ActiFry hrnce, přidáme olej a větvičku rozmarýnu, nastavíme program pečení a za 35 - 40 minut upečeme. Můžeme je upéct i v troubě rozložené na papíru na pečení.

3. 

okurka salátová 150 gramů  česnek 1 stroužek  jogurt bílý 3,5% tuku 250 mililitrů

Okurku omyjeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme očištěný a nastrouhaný česnek. Promícháme a přidáme jogurt.

4. 

Jogurt s okurkou smícháme a uložíme do chladničky.

5. 

cizrna sterilizovaná 250 gramů

Do misky nasypeme scezenou cizrnu, ...

6. 

... přidáme upečené batáty a smícháme.

7. 

Rozdělíme na dva talíře, podle chuti můžeme, ale také nemusíme, posolit a polijeme připraveným dresinkem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie