svetvemne.cz

Batáty s cizrnou a jogurtovo-okurkovým dresinkem

     

Vynikající a sytý bezmasý oběd či večeře.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brambory sladké 1kilogram
Cizrna sterilizovaná250gramů
Jogurt bílý 3,5% tuku250mililitrů
Okurka salátová150gramů
Olej olivový1čajová lžička
Rozmarýn sušený
Česnek1stroužek

1. 

brambory sladké  1 kg

Batáty - sladké brambory omyjeme, neloupeme, jemně odkrojíme případné dřevnaté části a nakrájíme na kostičky.

2. 

olej olivový 1 ČL  rozmarýn sušený

Batáty vložíme do ActiFry hrnce, přidáme olej a větvičku rozmarýnu, nastavíme program pečení a za 35 - 40 minut upečeme. Můžeme je upéct i v troubě rozložené na papíru na pečení.

3. 

okurka salátová 150 g  česnek 1 stroužek  jogurt bílý 3,5% tuku 250 ml

Okurku omyjeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme očištěný a nastrouhaný česnek. Promícháme a přidáme jogurt.

4. 

Jogurt s okurkou smícháme a uložíme do chladničky.

5. 

cizrna sterilizovaná 250 g

Do misky nasypeme scezenou cizrnu, ...

6. 

... přidáme upečené batáty a smícháme.

7. 

Rozdělíme na dva talíře, podle chuti můžeme, ale také nemusíme, posolit a polijeme připraveným dresinkem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit