Lilkovo-cizrnové kari

Lilková omáčka s cizrnou Baingan chana (chole) masala je oblíbený indický pokrm pikantní chuti. Množství koření můžete podle chuti ubrat, nebo i přidat.
recept,fotorecept,cizrna sterilizovaná,lilek,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla › Recepty indické kuchyně › Bezlaktózové › Bezlepkové › Asijská kuchyně › Sezona - Lilek ›Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
koření římský kmín mletý - jeera | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
cibule červená | 80 32 | gramů kcal | |
cizrna sterilizovaná | 250 313 | gramů kcal | |
koření fenykl semínka | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
koření kurkuma | 1 16 | čajová lžička kcal | |
lilek | 350 137 | gramů kcal | |
mléko kokosové | 100 146 | mililitrů kcal | |
olej sezamový | 3 398 | polévkové lžíce kcal | |
pepř chilli | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
rajčata sterilizované | 250 58 | gramů kcal | |
sůl himálajská růžová | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal | |
zázvor kořen | 8 3 | gramů kcal | |
česnek | 2 11 | stroužky kcal |
Recept
1.
cibule červená 80 gramů • česnek 2 stroužky • zázvor kořen 8 gramů • rajčata sterilizované 250 gramů • olej sezamový 3 polévkové lžíce • koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky • koření fenykl semínka ¼ čajové lžičky
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Očistíme česnek a zázvor, oba nastrouháme. Čerstvá rajčata omyjeme a pokrájíme (sterilizovaná stačí rozmačkat). V pánvi zahřejeme olej a přidáme kmín a fenykl. Jakmile popraskají a provoní olej ...

2.
... přidáme cibuli a osmahneme ji.

3.
K cibuli přidáme česnek a zázvor. Chvilku smažíme společně s cibulí.

4.
voda 50 mililitrů
Přidáme rajčata, prohřejeme a vložíme do mixéru. Přidáme vodu a rozmixujeme na pastu.

5.
koření kurkuma 1 čajová lžička • pepř chilli ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ½ čajové lžičky
Pastu vrátíme do pánve a přidáme koření. Promícháme a po přivedení k varu ...


7.
voda 150 mililitrů • sůl himálajská růžová 1 čajová lžička
Přilijeme vodu, osolíme a 15 minut dusíme pod pokličkou.



10.
... a podáváme. Tradičně se doporučuje podávání s rýží, chutnou jogurtovou raitou či jiným salátem.

Dobrou chuť!