Lilkovo-cizrnové kari
![Lilkovo-cizrnové kari](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001663/img_cs_4x3/lilkovo-cizrnove-kari_00180.jpg)
Lilková omáčka s cizrnou Baingan chana (chole) masala je oblíbený indický pokrm pikantní chuti. Množství koření můžete podle chuti ubrat, nebo i přidat.
recept,fotorecept,cizrna sterilizovaná,lilek,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla Recepty indické kuchyně Bezlaktózové Bezlepkové Sezónní recepty Asijská kuchyně Sezona - Lilek
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ½ | čajové lžičky | |
koření římský kmín mletý - jeera | ¼ | čajové lžičky | |
cibule červená | 80 | gramů | |
cizrna sterilizovaná | 250 | gramů | |
koření fenykl semínka | ¼ | čajové lžičky | |
koření kurkuma | 1 | čajová lžička | |
lilek | 350 | gramů | |
mléko kokosové | 100 | mililitrů | |
olej sezamový | 3 | polévkové lžíce | |
pepř chilli | ½ | čajové lžičky | |
rajčata sterilizované | 250 | gramů | |
sůl himálajská růžová | 1 | čajová lžička | |
voda | 200 | mililitrů | |
zázvor kořen | 8 | gramů | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
cibule červená 80 gramů • česnek 2 stroužky • zázvor kořen 8 gramů • rajčata sterilizované 250 gramů • olej sezamový 3 polévkové lžíce • koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky • koření fenykl semínka ¼ čajové lžičky
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Očistíme česnek a zázvor, oba nastrouháme. Čerstvá rajčata omyjeme a pokrájíme (sterilizovaná stačí rozmačkat). V pánvi zahřejeme olej a přidáme kmín a fenykl. Jakmile popraskají a provoní olej ...
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001663/small/IMG_2255.jpg)
2.
... přidáme cibuli a osmahneme ji.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001663/small/IMG_2258.jpg)
3.
K cibuli přidáme česnek a zázvor. Chvilku smažíme společně s cibulí.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001663/small/IMG_2260.jpg)
4.
voda 50 mililitrů
Přidáme rajčata, prohřejeme a vložíme do mixéru. Přidáme vodu a rozmixujeme na pastu.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001663/small/IMG_2262.jpg)
5.
koření kurkuma 1 čajová lžička • pepř chilli ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ½ čajové lžičky
Pastu vrátíme do pánve a přidáme koření. Promícháme a po přivedení k varu ...
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001663/small/IMG_2264.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001663/small/IMG_2267.jpg)
7.
voda 150 mililitrů • sůl himálajská růžová 1 čajová lžička
Přilijeme vodu, osolíme a 15 minut dusíme pod pokličkou.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001663/small/IMG_2270.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001663/small/IMG_2288.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001663/small/IMG_2292.jpg)
10.
... a podáváme. Tradičně se doporučuje podávání s rýží, chutnou jogurtovou raitou či jiným salátem.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001663/small/IMG_2312.jpg)
Dobrou chuť!