svetvemne.cz

Lilkovo-cizrnové kari

     

Lilková omáčka s cizrnou Baingan chana (chole) masala je oblíbený indický pokrm pikantní chuti. Množství koření můžete podle chuti ubrat, nebo i přidat.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření koriandr mletý½čajové lžičky
koření římský kmín mletý - jeera¼čajové lžičky
Cibule červená80gramů
Cizrna sterilizovaná250gramů
Koření fenykl semínka¼čajové lžičky
Koření kurkuma 1čajová lžička
Lilek350gramů
Mléko kokosové100mililitrů
Olej sezamový3polévkové lžíce
Pepř chilli½čajové lžičky
Rajčata sterilizované250gramů
Sůl himálajská růžová1čajová lžička
Voda200mililitrů
Zázvor kořen8gramů
Česnek2stroužky

1. 

cibule červená 80 g  česnek 2 stroužky  zázvor kořen 8 g  rajčata sterilizované 250 g  olej sezamový 3 PL  koření římský kmín mletý - jeera ¼ ČL  koření fenykl semínka ¼ ČL

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Očistíme česnek a zázvor, oba nastrouháme. Čerstvá rajčata omyjeme a pokrájíme (sterilizovaná stačí rozmačkat). V pánvi zahřejeme olej a přidáme kmín a fenykl. Jakmile popraskají a provoní olej ...

2. 

... přidáme cibuli a osmahneme ji.

3. 

K cibuli přidáme česnek a zázvor. Chvilku smažíme společně s cibulí.

4. 

voda 50 ml

Přidáme rajčata, prohřejeme a vložíme do mixéru. Přidáme vodu a rozmixujeme na pastu.

5. 

koření kurkuma  1 ČL  pepř chilli ½ ČL  koření koriandr mletý ½ ČL

Pastu vrátíme do pánve a přidáme koření. Promícháme a po přivedení k varu ...

6. 

lilek 350 g

... přidáme lilek nakrájený na kostičky.

7. 

voda 150 ml  sůl himálajská růžová 1 ČL

Přilijeme vodu, osolíme a 15 minut dusíme pod pokličkou.

8. 

cizrna sterilizovaná 250 g

K lilku přidáme cizrnu (scezenou z nálevu) a převaříme.

9. 

mléko kokosové 100 ml

Přimícháme kokosové mléko...

10. 

... a podáváme. Tradičně se doporučuje podávání s rýží, chutnou jogurtovou raitou či jiným salátem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit