RECEPTY

Pomerančový zákusek s ořechy v karamelu

Pomerančový zákusek s ořechy v karamelu

Krémový zákusek s lahodnou šlehačkou plný křupavého ořechového griliáše vám zaručeně mimořádně zachutná.

recept,fotorecept,pomerančová šťáva,ořechy vlašské,ořechy vlašské,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový350gramů
cukr moučkový100gramů
kypřicí prášek do pečiva8gramů
med75gramů
mouka polohrubá100gramů
mouka polohrubá-
máslo0
máslo200gramů
ořechy vlašské250gramů
pomerančová šťáva500mililitrů
pudink vanilkový100gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)750mililitrů
vaječný bílek8
vaječný žloutek8
vejce slepičí4kusy
voda200mililitrů
ztužovač šlehačky 24gramů

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 8 ks  cukr moučkový 100 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

2. 

ořechy vlašské 100 gramů  mouka polohrubá 100 gramů  kypřicí prášek do pečiva 8 gramů

Ořechy umeleme. Mouku smícháme s kypřícím práškem.

3. 

vaječný bílek 8 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

4. 

Do vyšlehaných žloutků vmícháme ořechy a postupně po částech střídavě přimícháváme mouku ...

5. 

... a sníh z bílků.

6. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vlejeme na plech (40 x 30 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou.

7. 

Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.

8. Pomerančový krém

pomerančová šťáva 500 mililitrů

Pomeranče odšťavníme.

9. 

cukr krystalový 150 gramů  máslo 200 gramů

Šťávu nalejeme do hrnce, přidáme cukr a máslo. Přivedeme do varu.

10. 

vejce slepičí 4 kusy  voda 200 mililitrů  pudink vanilkový 100 gramů

V misce rozšleháme vejce s vodou a rozmícháme v nich pudinkový prášek.

11. 

Vlejeme do šťávy a uvaříme do zhoustnutí.

12. 

Horký krém natřeme na korpus a uhladíme. Necháme vychladnout.

13. 

cukr krystalový 200 gramů  med 75 gramů  ořechy vlašské 150 gramů

Cukr zkaramelizujeme a vmícháme med. Ořechy nasekáme v kuchyňském sekáčku na hrubo.

14. 

Přimícháme ořechy.

15. 

máslo

Horkou masu vylejeme na alobal potřený máslem a necháme ztuhnout.

16. 

Ztuhlý pevný griliáš odlepíme z alobalu a na prkénku nasekáme na kousky.

17. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 750 mililitrů  ztužovač šlehačky  24 gramů

Smetanu na šlehání vyšleháme se ztužovačem a natřeme na pomerančový krém. Posypeme griliášem, pokrájíme na velké (cca10 x 10 cm) kostky a podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie