RECEPTY

Tofu cheesecake

Tofu cheesecake

Tradiční dezert netradičně - z tofu "sýra". Zaručeně všem zachutná a tofu v něm nikdo nepozná.

recept,fotorecept,sušenky máslové,tofu bílé,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

citronová šťáva-
cukr krystalový25gramů
cukr třtinový30gramů
jedlá želatina12gramů
kompot třešňový700mililitrů
med100gramů
mléko50mililitrů
máslo175gramů
sušenky máslové300gramů
tofu bílé540gramů
škrob kukuřičný40gramů

 

Recept

1. 

sušenky máslové 300 gramů  máslo 175 gramů  cukr třtinový 30 gramů

Sušenky najemno umeleme v kuchyňském elektrickém sekáčku, případně je rozdrtíme kuchyňským válečkem. Máslo rozpustíme a vychladlé ho přilijeme k sušenkám. Přidáme trochu cukru. Pokud jsou sušenky příliš sladké cukr přidávat nemusíme, avšak cukr udělá korpusu po upečení jemně karamelovou chuť.

2. 

Rukama vypracujeme těsto, které bude částečně drobivé. Sušenkové těsto rovnoměrně rozložíme na dno dortové formy vystlané pečícím papírem ...

3. 

... a pořádně utlačíme. Korpus vložíme na 15 minut do lednice.

4. 

tofu bílé 540 gramů  citronová šťáva  med 100 gramů  mléko 50 mililitrů  škrob kukuřičný 40 gramů

Do mísy rozdrobíme tofu, přidáme citronovou šťávu, med, mléko a kukuřičný škrob.

5. 

Najemno rozmixujeme ponorným mixérem.

6. 

Korpus vyjmeme z lednice a polotekutou směs nalijeme na těsto. Rovnoměrně rozetřeme.

7. 

Troubu předehřejeme a dolů do trouby vložíme hluboký plech naplněný vodou. Koláč umístíme na mřížku nad plech. V této vodní lázni dezert pečeme při teplotě 180 °C 40 minut. Po upečení koláč z trouby nevyndaváme. Troubu vypneme, pootevřeme a necháme půl hodiny koláč v troubě chladnout. Potom ho vyndáme a necháme zcela vychladnout,

8. 

kompot třešňový 700 mililitrů

Kompotovou šťávu o objemu 250 ml nalijeme do hrnku. Pár třešní z kompotu necháme v celku, ostatní vypeckujeme a rozpůlíme.

9. 

Třešně poklademe na koláč.

10. 

jedlá želatina 12 gramů  cukr krystalový 25 gramů

Do kompotové šťávy přidáme cukr a želatinu. Uvaříme podle návodu na sáčku od želatiny.

11. 

Želatinu naneseme na třešně a necháme ztuhnout v lednici.

12. 

Dezert ozdobíme celými třešněmi a lístečky stévie nebo máty, ...

13. 

... pokrájíme a servírujeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit