Tofu cheesecake
![Tofu cheesecake](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001214/img_cs_4x3/tofu-cheesecake_00180.jpg)
Tradiční dezert netradičně - z tofu "sýra". Zaručeně všem zachutná a tofu v něm nikdo nepozná.
recept,fotorecept,sušenky máslové,tofu bílé,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | - | ||
cukr krystalový | 25 | gramů | |
cukr třtinový | 30 | gramů | |
jedlá želatina | 12 | gramů | |
kompot třešňový | 700 | mililitrů | |
med | 100 | gramů | |
mléko | 50 | mililitrů | |
máslo | 175 | gramů | |
sušenky máslové | 300 | gramů | |
tofu bílé | 540 | gramů | |
škrob kukuřičný | 40 | gramů |
Recept
1.
sušenky máslové 300 gramů • máslo 175 gramů • cukr třtinový 30 gramů
Sušenky najemno umeleme v kuchyňském elektrickém sekáčku, případně je rozdrtíme kuchyňským válečkem. Máslo rozpustíme a vychladlé ho přilijeme k sušenkám. Přidáme trochu cukru. Pokud jsou sušenky příliš sladké cukr přidávat nemusíme, avšak cukr udělá korpusu po upečení jemně karamelovou chuť.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001214/small/IMG_3564.jpg)
2.
Rukama vypracujeme těsto, které bude částečně drobivé. Sušenkové těsto rovnoměrně rozložíme na dno dortové formy vystlané pečícím papírem ...
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001214/small/IMG_3565.jpg)
3.
... a pořádně utlačíme. Korpus vložíme na 15 minut do lednice.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001214/small/IMG_3567.jpg)
4.
tofu bílé 540 gramů • citronová šťáva • med 100 gramů • mléko 50 mililitrů • škrob kukuřičný 40 gramů
Do mísy rozdrobíme tofu, přidáme citronovou šťávu, med, mléko a kukuřičný škrob.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001214/small/IMG_3570.jpg)
5.
Najemno rozmixujeme ponorným mixérem.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001214/small/IMG_3571.jpg)
6.
Korpus vyjmeme z lednice a polotekutou směs nalijeme na těsto. Rovnoměrně rozetřeme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001214/small/IMG_3573.jpg)
7.
Troubu předehřejeme a dolů do trouby vložíme hluboký plech naplněný vodou. Koláč umístíme na mřížku nad plech. V této vodní lázni dezert pečeme při teplotě 180 °C 40 minut. Po upečení koláč z trouby nevyndaváme. Troubu vypneme, pootevřeme a necháme půl hodiny koláč v troubě chladnout. Potom ho vyndáme a necháme zcela vychladnout,
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001214/small/IMG_3589.jpg)
8.
kompot třešňový 700 mililitrů
Kompotovou šťávu o objemu 250 ml nalijeme do hrnku. Pár třešní z kompotu necháme v celku, ostatní vypeckujeme a rozpůlíme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001214/small/IMG_3587.jpg)
9.
Třešně poklademe na koláč.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001214/small/IMG_3594.jpg)
10.
jedlá želatina 12 gramů • cukr krystalový 25 gramů
Do kompotové šťávy přidáme cukr a želatinu. Uvaříme podle návodu na sáčku od želatiny.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001214/small/IMG_3595.jpg)
11.
Želatinu naneseme na třešně a necháme ztuhnout v lednici.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001214/small/IMG_3598.jpg)
12.
Dezert ozdobíme celými třešněmi a lístečky stévie nebo máty, ...
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001214/small/IMG_3611.jpg)
13.
... pokrájíme a servírujeme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001214/small/IMG_3634.jpg)
Dobrou chuť!