RECEPTY

Tofu jahodový zákusek

Tofu jahodový zákusek

Jemná jahodová chuť, čokoládová šlehačka a tofu, které v zákusku chuťově nepoznáte.

recept,fotorecept,tofu bílé,jahodový kompot,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

dortové želé červené15gramů
jahodový kompot410gramů
mléko300mililitrů
pudink jahodový v prášku37gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
tofu bílé360gramů
těsto lístkové275gramů
vejce slepičí3kusy
voda25mililitrů
ztužovač šlehačky 10gramů
čokoláda-
čokoláda na vaření-

 

Recept

1. 

těsto lístkové 275 gramů

Listové těsto rozvineme a rozprostřeme na plech (na papíře, na kterém bylo stočené) tak, abychom vyvýšili okraje. Pokud těsto klademe na větší plech, stranu nepokrytou těstem zajistíme kouskem alobalu, aby nám těsto drželo tvar.

2. 

tofu bílé 360 gramů  mléko 300 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy  pudink jahodový v prášku 37 gramů

Do misky vložíme rozdrobené tofu, přilijeme mléko, přidáme vajíčka, cukr a pudinkový prášek. Ponorným mixérem důkladně rozmixujeme a vylijeme na těsto.

3. 

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a 40 minut pečeme. Vyjmeme a necháme vychladit.

4. Jahodové želé

jahodový kompot 410 gramů  dortové želé červené 15 gramů  voda 25 mililitrů

Jahodový kompot scedíme. Ve vodě (25 ml) a sirupu z kompotu (225 ml) rozmícháme a zahřejeme želatinu podle návodu. Želé chceme mít tužší proto použijeme více dortového želé než doporučuje výrobce na obalu.

5. 

Jahody z kompotu (cca150 g) rozmačkáme a zamícháme do želatiny.

6. 

Želé nalijeme na zákusek a necháme ztuhnout.

7. Čokoládová šlehačka

čokoláda na vaření  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  ztužovač šlehačky  10 gramů

Čokoládu rozpustíme. Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem a cukrem. Vmícháme do ní 2 čajové lžičky rozpuštěné čokolády.

8. 

čokoláda

Šlehačku rozetřeme na tuhé želé a ozdobíme čokoládou.

9. 

Pokrájíme na kostky a můžeme podávat.

10. 

Pokud chceme mít všechny kostky úhledné, odkrojíme nejprve okraje a až potom zákusek rozkrájíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit