svetvemne.cz

Tofu jahodový zákusek

    

Jemná jahodová chuť, čokoládová šlehačka a tofu, které v zákusku chuťově nepoznáte.

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

těsto lístkové 275 gramů

Listové těsto rozvineme a rozprostřeme na plech (na papíře, na kterém bylo stočené) tak, abychom vyvýšili okraje. Pokud těsto klademe na větší plech, stranu nepokrytou těstem zajistíme kouskem alobalu, aby nám těsto drželo tvar.

2. 

tofu bílé 360 gramů  mléko 300 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy  pudink jahodový v prášku 37 gramů

Do misky vložíme rozdrobené tofu, přilijeme mléko, přidáme vajíčka, cukr a pudinkový prášek. Ponorným mixérem důkladně rozmixujeme a vylijeme na těsto.

3. 

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a 40 minut pečeme. Vyjmeme a necháme vychladit.

4. Jahodové želé

jahodový kompot 410 gramů  dortové želé červené 15 gramů  voda 25 mililitrů

Jahodový kompot scedíme. Ve vodě (25 ml) a sirupu z kompotu (225 ml) rozmícháme a zahřejeme želatinu podle návodu. Želé chceme mít tužší proto použijeme více dortového želé než doporučuje výrobce na obalu.

Jahodové želé

5. 

Jahody z kompotu (cca150 g) rozmačkáme a zamícháme do želatiny.

6. 

Želé nalijeme na zákusek a necháme ztuhnout.

7. Čokoládová šlehačka

čokoláda na vaření  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  ztužovač šlehačky  10 gramů

Čokoládu rozpustíme. Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem a cukrem. Vmícháme do ní 2 čajové lžičky rozpuštěné čokolády.

Čokoládová šlehačka

8. 

čokoláda

Šlehačku rozetřeme na tuhé želé a ozdobíme čokoládou.

9. 

Pokrájíme na kostky a můžeme podávat.

10. 

Pokud chceme mít všechny kostky úhledné, odkrojíme nejprve okraje a až potom zákusek rozkrájíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit