RECEPTY

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Jednoduchá a oblíbená omáčka, která je nejchutnější s vařeným hovězím masem a s knedlíkem.

recept,fotorecept,křen čerstvý - kořen,Omáčky a prívarky

Omáčky a prívarky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1čajová lžička
křen čerstvý - kořen-
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%1litr
mouka hladká1.5polévkové lžíce
máslo2polévkové lžíce
ocet1čajová lžička
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sůl1.5čajové lžičky

 

Recept

1. 

máslo 2 polévkové lžíce

V hrnci rozpustíme máslo...

2. 

mouka hladká 1.5 polévkové lžíce

... a přisypeme mouku. Krátce osmahneme...

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr

... a přilijeme mléko. Dobře rozmícháme a uvaříme do zhoustnutí.

4. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  sůl 1.5 čajové lžičky  cukr krystalový 1 čajová lžička  ocet 1 čajová lžička  křen čerstvý - kořen

Přilijeme smetanu, přidáme sůl, trochu cukru, octa a křen podle chuti. Křen můžeme použít čerstvý nebo nakládaný.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie