Rybí filé pod sýrovou nádivkou

Chutná lehká večeře.
recept,fotorecept,rybí filé,sýr cottage cheese,sýr Ementál,Ryby
Ryby
Kategorie
Ryby ›Ingredience
Ingredience
mléko | 50 24 | mililitrů kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
petrželová nať | 25 ?? | gramů kcal | |
rohlík bílý | 120 345 | gramů kcal | |
rybí filé | 400 ?? | gramů kcal | |
sýr Ementál | 100 ?? | gramů kcal | |
sýr cottage cheese | 150 227 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal |
Recept
1.
rybí filé 400 gramů • sůl • máslo 50 gramů
Filé necháme rozmrazit, osolíme a položíme do pekáče, na jehož dno jsme vložili nakrájené máslo.

2.
rohlík bílý 120 gramů • mléko 50 mililitrů • vejce slepičí 3 kusy • sýr cottage cheese 150 gramů • petrželová nať 25 gramů • sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Rohlíky nakrájíme a zalijeme mlékem. Přidáme vejce, čerstvý sýr, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Promícháme a necháme 10 minut odstát.


4.
Nádivku navrstvíme do tvaru kopečků na filé.

5.
Pekáč uzavřeme a v rozehřáté troubě na 200 °C pečeme 35-40 minut.

6.
Podle kopečků rozkrájíme na porce. Podáváme s čerstvou zeleninou, případně s vařenými bramborami.

Dobrou chuť!