svetvemne.cz

Rybí filé pod sýrovou nádivkou

     

Chutná lehká večeře.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Mléko50mililitrů
Máslo50gramů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Petrželová nať25gramů
Rohlík bílý120gramů
Rybí filé400gramů
Sýr cottage cheese150gramů
Sýr ementál100gramů
Sůl
Sůl½čajové lžičky
Vejce slepičí3kusy

1. 

rybí filé 400 g  sůl  máslo 50 g

Filé necháme rozmrazit, osolíme a položíme do pekáče, na jehož dno jsme vložili nakrájené máslo.

2. 

rohlík bílý 120 g  mléko 50 ml  vejce slepičí 3 ks  sýr cottage cheese 150 g  petrželová nať 25 g  sůl ½ ČL  pepř černý mletý ½ ČL

Rohlíky nakrájíme a zalijeme mlékem. Přidáme vejce, čerstvý sýr, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Promícháme a necháme 10 minut odstát.

3. 

sýr Ementál 100 g

Do nádivky přidáme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a dobře promícháme.

4. 

Nádivku navrstvíme do tvaru kopečků na filé.

5. 

Pekáč uzavřeme a v rozehřáté troubě na 200 °C pečeme 35-40 minut.

6. 

Podle kopečků rozkrájíme na porce. Podáváme s čerstvou zeleninou, případně s vařenými bramborami.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit