Zapečená cuketa s parmezánem
Jednoduchý recept na přípravu cuketového nákypu s parmezánem.
recept,fotorecept,cuketa,sýr Parmezán,Bezmasá jídla,Recepty na jídla pro děti
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
cuketa | 500 | gramů | |
mléko | 1 | decilitr | |
mouka polohrubá | 1 | polévková lžíce | |
olej olivový | 1 | polévková lžíce | |
pepř bílý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sýr Parmezán | 60 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
česnek | 1 | stroužek |
Recept
1.
cuketa 500 gramů • sůl ½ čajové lžičky
Cuketu nastrouháme najemno, mírně posolíme, promícháme a asi za 20 minut necháme odtéct co nejvíce vody.
3.
vejce slepičí 3 kusy • mléko 1 decilitr • česnek 1 stroužek • pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky
Vmícháme vejce s mlékem, rozdrceným česnekem a pepřem.
4.
olej olivový 1 polévková lžíce • mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Zapékací formu vymažeme a vysypeme moukou.
5.
Směs vylijeme do formy.
6.
Pečeme 45 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!