svetvemne.cz

Zapečená cuketa s parmezánem

     

Jednoduchý recept na přípravu cuketového nákypu s parmezánem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cuketa500gramů
Mléko1decilitr
Mouka polohrubá1polévková lžíce
Olej olivový1polévková lžíce
Pepř bílý mletý¼čajové lžičky
Sýr parmezán60gramů
Sůl½čajové lžičky
Vejce slepičí3kusy
Česnek1stroužek

1. 

cuketa 500 g  sůl ½ ČL

Cuketu nastrouháme najemno, mírně posolíme, promícháme a asi za 20 minut necháme odtéct co nejvíce vody.

2. 

sýr Parmezán 60 g

Sýr také nastrouháme najemno a přimícháme k cuketě.

3. 

vejce slepičí 3 ks  mléko 1 dl  česnek 1 stroužek  pepř bílý mletý ¼ ČL

Vmícháme vejce s mlékem, rozdrceným česnekem a pepřem.

4. 

olej olivový 1 PL  mouka polohrubá 1 PL

Zapékací formu vymažeme a vysypeme moukou.

5. 

Směs vylijeme do formy.

6. 

Pečeme 45 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit