RECEPTY

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Oblíbené křehké pagáčky s mletými škvarky, vhodné nejen na silvestrovský stůl.

recept,fotorecept,škvarky,Slané chuťovky,Silvestrovské

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový3gramy
droždí čerstvé25gramů
mléko¼litru
mouka hladká250gramů
mouka polohrubá250gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)100mililitrů
sůl1polévková lžíce
vejce slepičí2kusy
škvarky250gramů

 

Recept

1. Příprava těsta

mouka hladká 250 gramů  mouka polohrubá 250 gramů  mléko ¼ litru  droždí čerstvé 25 gramů  vejce slepičí 1 kus  smetana kyselá (14-18% tuku) 100 mililitrů  cukr krystalový 3 gramy  sůl 1 polévková lžíce

Z malého množství vlažného mléka, droždí a cukru uděláme kvásek. Ze všech přísad vypracujeme hladké těsto, které vyválíme.

2. Překládání těsta

škvarky 250 gramů

Na vyválené těsto natřeme 1/3 mletých škvarků. (Škvarky necháme chvíli stát na teple, aby se snáze roztíraly.)

3. 

Těsto začneme překládat. Skládáme jako obálku. Horní okraj přehneme do středu těsta, a spodní také, aby se okraje navzájem dotýkaly.

4. 

Těsto ještě jednou překlopíme.

5. 

Přeložíme jeden okraj přes druhý.

6. 

Přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut odstát, aby nám těsto nakynulo.

7. 

Těsto vyválíme, dokud se nezačnou škvarky objevovat v těstě a opakujeme postup nanášení škvarků a překládání ještě dvakrát.

8. 

Nakonec těsto vyválíme na tloušťku 15-20 mm a vykrajujeme malé pagáčky. Na povrch můžeme udělat mřížku.

9. Pečení

vejce slepičí 1 kus

Pagáčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme dozlatova při 220 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit